Actiunea se va desfasura in mai multe etape si va viza atat unitatile sanitare subordonate Ministerului Sanatatii, cat si cele aflate in subordinea autoritatilor locale.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana

ministerul sanatatii controleza spitalele de urgenta cu paturi

Foto @ sxc.hu

Cu spitalele la control

O prima etapa o reprezinta verificarea spitalelor de urgenta judetene si din municipiul Bucuresti si este vorba despre 52 de unitati sanitare. Vor urma alte unitati din subordinea Ministerului Sanatatii si unitati sanitare stabilite si propuse de catre directiile de sanatate publica in functie de ponderea pe care aceastea o au in acordarea de asistenta medicala de spital”, a declarat dr. Vasile CEPOI, ministrul Sanatatii.

Actiunea de control demarata astazi are ca scop identificarea nivelului de acoperire cu medicamente si materiale sanitare din spitale, dar si evaluarea situatiei financiare a unitatilor sanitare. Spitalele vor avea obligatia sa prezinte, transparent, modul in care cheltuie banul public si sa afiseze pe site-urile proprii bugetele de venituri si cheltuieli.

De asemenea, in cadrul actiunii de control, se va avea in vedere verificarea nivelului creditelor bugetare, cel al cheltuielilor din spitale pentru tratarea pacientilor, dar si cu utilitatile, respectarea obligatiilor unitatilor sanitare legate de asigurarea medicamentelor si materialelor sanitare necesare asiguratilor pe perioada internarii, intocmirea si eliberarea decontului de cheltuieli pentru fiecare pacient conform OMS nr. 1100/2005, respectarea criteriilor de internare pentru pacientii internati in regim de spitalizare continua sau de zi pentru care au fost raportate spre decontare/decontate servicii in baza contractelor incheiate cu casele de asigurari de sanatate, modul de gestionare a programelor de sanatate, numarul pacientilor ajunsi in spital in urgenta si cati dintre acestia au fost internati.

Comisiile de control sunt mixte, alcatuite din reprezentanti ai directiilor de sanatate publica si din cei ai caselor de asigurari de sanatate.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: