Setari Cookie-uri

Cu spitalele la control

Ministerul Sanatatii demareaza o ampla actiune de verificare a unitatilor sanitare cu paturi

Foto @ sxc.hu

Cu spitalele la control

O prima etapa o reprezinta verificarea spitalelor de urgenta judetene si din municipiul Bucuresti si este vorba despre 52 de unitati sanitare. Vor urma alte unitati din subordinea Ministerului Sanatatii si unitati sanitare stabilite si propuse de catre directiile de sanatate publica in functie de ponderea pe care aceastea o au in acordarea de asistenta medicala de spital”, a declarat dr. Vasile CEPOI, ministrul Sanatatii.

Actiunea de control demarata astazi are ca scop identificarea nivelului de acoperire cu medicamente si materiale sanitare din spitale, dar si evaluarea situatiei financiare a unitatilor sanitare. Spitalele vor avea obligatia sa prezinte, transparent, modul in care cheltuie banul public si sa afiseze pe site-urile proprii bugetele de venituri si cheltuieli.

Citește și:

De asemenea, in cadrul actiunii de control, se va avea in vedere verificarea nivelului creditelor bugetare, cel al cheltuielilor din spitale pentru tratarea pacientilor, dar si cu utilitatile, respectarea obligatiilor unitatilor sanitare legate de asigurarea medicamentelor si materialelor sanitare necesare asiguratilor pe perioada internarii, intocmirea si eliberarea decontului de cheltuieli pentru fiecare pacient conform OMS nr. 1100/2005, respectarea criteriilor de internare pentru pacientii internati in regim de spitalizare continua sau de zi pentru care au fost raportate spre decontare/decontate servicii in baza contractelor incheiate cu casele de asigurari de sanatate, modul de gestionare a programelor de sanatate, numarul pacientilor ajunsi in spital in urgenta si cati dintre acestia au fost internati.

Citește și:

Comisiile de control sunt mixte, alcatuite din reprezentanti ai directiilor de sanatate publica si din cei ai caselor de asigurari de sanatate.

Actiunea de verificare se va defasura pana pe data de 8 iunie, iar echipele au termen de a intocmi rapoartele de control in maxim 5 zile lucratoare de la finalizarea actiunii de control. Saptamana viitoare, marti, vom organiza o videoconferinta cu directiile de sanatate si echipele de control pentru un raport preliminar.

Ministerul Sanatatii va monitoriza continuu activitatea unitatilor sanitare. In cadrul MS functioneaza un compartiment de integritate care are ca scop supravegherea reglementarilor privind transparenta.

Informatii furnizate de Ministerul Sanatatii

Vizionare placuta


Kudika
1 Iunie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.