Setari Cookie-uri

Ziua Mondiala de lupta impotriva TURBARII

Intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi!

Comunicat de presa

Ziua Mondiala Antirabie este sarbatorita in data de 28 septembrie cu scopul de a trage un semnal de alarma in fata unei boli ce poate fi prevenita 100% prin vaccinare.

Anual, 55.000 de persoane isi pierd viata la nivel global din cauza rabiei, cele mai multe cazuri fiind inregistrate in Asia si Africa. Conform statisticilor, la fiecare zece minute o persoana moare din cauza rabiei, cei mai expusi fiind copiii.

In contextul Zilei Mondiale Antirabie, Presedintele Asociatiei Pro Imunizare, Dr. Oana Falup Pecurariu a mentionat: "Intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi! Ne-am propus sa aducem argumente stiintifice credibile, raportate la secolul XXI, care sa explice oamenilor ce inseamna preventia si cum vaccinarea poate deveni parte fireasca a unui proces coerent de preventie. Cand vine vorba despre vaccinare, cu totii suntem in fata unei alegeri care ne apartine in totalitate si care trebuie facuta constient si in mod responsabil."

Citește și:

Rabia este o boala virala ce se transmite de la animale la oameni (zoonoza) si a fost identificata in peste 150 de tari de pe toate continentele, exceptie facand Antarctica. Virusul infecteaza animalele domestice si salbatice si se transmite la oameni prin contactul direct cu animalul infectat (saliva, muscatura sau zgarietura). Statisticile evidentiaza faptul ca cele mai multe cazuri de rabie apar in urma muscaturilor cainilor.

"Oamenii trebuie sa inteleaga ca rabia este o boala mortala, fara cale de intoarcere. Toti cei care sunt muscati sau intra in contact cu un animal necunoscut sau nevaccinat antirabie trebuie sa se adreseze imediat pentru profilaxie, orice intarziere putand fi fatala, " a declarat Dr. Gabriel Coltan, Seful Centrului Antirabic al Institutului National de Boli Infectioase „Prof.Dr. Matei Bals".

Citește și:

Conform datelelor Centrului Antirabic din cadrul Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" din Bucuresti, in perioada Ianuarie - August 2013 din cele 9.760 de persoane care s-au prezentat, 7.918 au fost vaccinate antirabic, iar 594 au primit ser antirabic. Din numarul total al persoanelor care s-au prezentat la Centru, 20 % au fost copii.

Rabia este o boala ce poate fi prevenita 100% prin vaccinare. In prezent, pe piata sunt disponibile vaccinuri sigure si eficiente ce pot preveni rabia, atat pentru oameni cat si pentru animale.

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.