Setari Cookie-uri

Ziua Mondiala de lupta impotriva TURBARII

Intotdeauna este mai bine sa previi decat sa tratezi!

Premiera - Centrul National Antirabic

"In urma demersurilor profesorului Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" si cu girul Ministerului Sanatatii din Romania, prin ordin de Ministru a fost infiintat Centrul National Antirabic, un organism absolut necesar, reprezentand un pas inainte in lupta antirabie. Centrul National Antirabic va reuni specialisti din reteaua umana de sanatate cat si din cea veterinara, pentru o mai buna monitorizare si supraveghere a cazurilor de rabie la oameni cat si a focarelor din rezervoarele naturale. Astfel, vor putea fi urmarite cazurile de rabie atat la oameni cat si la animale, accentul fiind pus pe preventie," a declarat Dr. Gabriel Coltan, Seful Centrului Antirabic al Institutului National de Boli Infectioase „Prof.Dr. Matei Bals".

Citește și:

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda vaccinarea antirabica pentru toate persoanele, in special a celor care intra in mod constant in contact cu animalele, a celor care calatoresc in zone cu potential risc, cat si a copiilor din zonele rurale.

In luna septembrie 2013, 50% dintre cei care s-au prezentat la Centrul Antirabic din Bucuresti au fost muscati de caini fara stapan si 13% de pisici.

Vaccinul antirabic a fost dezvoltat intre anii 1882 -1885 de catre savantul francez Louis Pasteur. Considerat parintele medicinei preventive, Pasteur, a murit la data de 28 septembrie 1895.

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.