Cafeaua se numara printre bauturile preferate de oameni in intreaga lume. Unii ii adora gustul, altii mirosul, iar multi pur si simplu nu isi pot incepe ziua fara o cana din bautura minune. Cafeaua revigoreaza si trezeste fiecare celula din corp, pregatind mintea si sufletul pentru ziua agitata care urmeaza. Aroma puternica si unica, din diferite plante si amestecuri o face sa fie o bautura extraodinara, insa acesta nu este singurul mod in care poate fi utilizata.

Beneficiile cafelei asupra pielii:

Cafeaua, pe langa faptul ca iti revigoreaza creierul, are beneficii extraordinare si asupra tenului si corpului tau. Reduce vizibil vasele mici de sange sparte si inflamatia, imbunatatind aspectul si textura pielii. Capacitatea uimitoare de a cauza deshidratare, este foarte buna impotriva excesului de lichid din celulele de grasime, fapt care o transforma in ingredientul numarul unu pentru reducerea celulitei. Mai mult decat atat, zatul de cafea este un exfoliant foarte bun, imbunatateste circulatia si poate chiar sa reduca varicele. Poti cu usurinta sa introduci acest ingredient miraculous in tratamentul saptamanal de ingrijire. Iata cateva masti si scrub-uri pentru piele, pe care le poti face acasa:

Scrub cu cafea

Amesteca o cana cu zat de cafea cald, ½ cana de sare Himalaya roz si 2 linguri de ulei de masline. Dupa ce ai facut amestecul freaca bine pielea cu miscari circulare, apoi clateste bine cu apa calda.

Mocha Scrub pentru corp

Amesteca ¾ cana de zat de cafea, cu ¼ cana zahar si amesteca bine. Adauga o lingurita de pudra de cacao, o lingurita de ulei de masline si o lingurita de extract de vanilie, apoi amesteca pana devine o compozitie omogena. Acest scrub trebuie folosit cand este proaspat facut, prin urmare nu este recomandat sa-l pastrezi in frigider. Se aplica pe piela umeda, se freaca bine pe intreg corpul, apoi se clateste.

Scrub detoxifiant cu cafea si ciocolata

Atat cafeaua, cat si ciocolata sunt delicioase si pe langa asta sunt antioxidanti puternici si buni pentru pielea ta. Se amesteca o cana de zahar brun organic, o lingurita de pudra de cacao si o lingurita de zat de cafea intr-un bol. Adauga ¼ cana de jojoba sau de ulei din nuca de cocos si se amesteca apoi cu zahar. Se adauga cateva picaturi de vitamina E si este gata. Acest amestec este potrivit atat pentru fata, cat si pentru corp.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: