Setari Cookie-uri

5 Alimente care combat ANXIETATEA

Anxietatea este o problema destul de tulburatoare pentru cei care o traiesc, afectand atat fizic, cat si psihic persoana in cauza. Anxietatea altereaza calitatea vietii si poate limita serios activitatile celor care sufera de aceasta tulburare.

In zilele noastre tot mai multe persoane sunt diagnosticate cu anxietate, aceasta fiind o tulburare pe care specialistii o leaga deja de un dezechilibru la nivelul neurotransmitatorilor. Serotonina, considerata si hormonul fericirii, este implicata prin scaderea sintezei sale in anxietate si depresie. Specialistii sustin ca atat practicile de relaxare, cat si schimbarea stilului de viata si o dieta bogata in anumiti nutrienti ar putea reduce semnificativ incidenta anxietatii in randul populatiei globale.

Anxietatea se prezinta sub diverse simptome si grade de manifestare, de aceea in situatii grave se poate impune tratament medicamentos. Insa de cele mai multe ori schimbarea modului de perceptie a vietii, schimbarea stilului de viata si a dietei pot duce la rezultate foarte bune in ceea ce priveste ameliorarea acestor tulburari. Un psiholog poate fi de ajutor, poate chiar in echipa cu un nutritionist. Programele de sport pot de asemenea ajuta in reducerea stresului, depresiei si anxietatii, sportul fiind recunoscut pentru efectele sale puternice in eliminarea tensiunilor interioare si restabilirea echilibrului interior.

Citește și:

Alimente care combat anxietatea

In ceea ce priveste dieta in cazul persoanlor care sufera de anxietate, este recomandat sa consumati cat mai multe alimente BIO si organice, gatite personal fara adaosuri, din alimente a caror surse o cunoasteti. Alimentele alergene pot sustine de asemenea anxietatea si depresia, prin mentinerea inflamatiei si a factorilor de stres din organism. De aceea este bine sa va informati care sunt acestea si sa incercati sa le consumati cat mai rar.

Iata care sunt alimentele care va ajuta in lupta contra anxietatii.

Alimentele bogate in glucide

Glucidele mai sunt cunoscute si sub denumirea de carbohidrati si sunt implicate in mentinerea secretiei de serotonina - hormonul "starii de bine" sau hormonul "fericirii". Nu toate glucidele sunt la fel de bine tolerate de catre organismul nostru, de aceea este recomandat sa consumati alimente care contin carbohidrati sanatosi, cum ar fi: cerealele integrale (daca nu aveti intoleranta la gluten), fructele, legumele dulci, legumele fierte (legumele fierte au indicele glicemic mai mare decat in cazul in care sunt consumate proaspete). Evitati zaharul si indulcitorii artificiali (cu exceptia persoanelor diagnosticate cu diabet zaharat, carora medicul le va oferi recomandari specifice in ceea ce priveste aportul de carbohidrati).

Citește și:

alimente care combat anxietatea

Alimente bogate in triptofan

Triptofanul mai este cunoscut ca facand parte din cei 12 aminoacizi esentiali, adica aminoacizi pe care organismul nostru nu si-i poate procura singur, ci trebuie sa ii primeasca din alimentatie. Dar stiati ca triptofanul este si precursorul serotoniei? Iar aducem in discutie acest hormon, atat de important pentru mentinerea echilibrului psihic. Triptofanul se gaseste in carne alba, cum este carnea de pasare, in banane, lapte, seminte si nuci, soia, ulei de susan si de canepa, ovaz, branza etc.

Alimente bogate in vitamine din complexul B

Vitaminele din complexul B sunt esentiale pentru buna functionare a sistemului nervos, iar aici includem si vitamina B9, cunoscuta sub denumirea de acid folic. Aceste vitamine se gasesc in nuci si seminte, in fructe (in special citrice), in ou, uleiuri extravirgine etc. Citeste continuarea articolului in pagina 2 >>

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.