Setari Cookie-uri

5 Alimente care combat ANXIETATEA

Anxietatea este o problema destul de tulburatoare pentru cei care o traiesc, afectand atat fizic, cat si psihic persoana in cauza. Anxietatea altereaza calitatea vietii si poate limita serios activitatile celor care sufera de aceasta tulburare.

Alimente bogate in acizi grasi Omega

Acizii grasi Omega 3, omega 6 si omega 9 sunt esentiali pentru buna functionare a intregului organism. In ceea ce priveste sistemul nervos, acesti acizi grasi sunt implicati in reglarea dispozitiei, in combaterea starii de oboseala prin suprasolicitare, dar si in sporirea capacitatii de concentrare si memorare. Acesti acizi grasi omega se gasesc in carnea de peste, in uleiul de peste, in nuci si seminte, in toate fructele oleaginoase, in unele tipuri de uleiuri extravirgine, in nuca de cocos, in alge, legume cu frunze verzi etc.

Alimentele bogate in probiotice combat anxietatea

Practic toate alimentele care se prepara prin fermentare au proprietati probiotice, de exemplu: iaurtul, laptele batut, kefirul, Kombucha, castravetii murati de vara, muraturile de iarna pe baza de saramura, ceaiurile raw vegane etc.

Citește și:

foto:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.