foto: Stasique, Shutterstock

Palpitatia este senzatia ca inima ta a sarit peste o bataie sau a adaugat o bataie in plus. Este posibil să deveniți conștienți de bătăile inimii. Această senzație poate fi simțită și în gât sau piept. De asemenea, este posibil ca ritmul inimii să se poată schimba în timpul palpitațiilor. Cele mai multe palpitații ale inimii sunt inofensive și rezolvate pe cont propriu fără tratament. Dar, în cazuri rare, palpitațiile inimii pot indica o afecțiune gravă.

Cauze palpitatii

Diagnostic palpitatii

Tratamentul pentru palpitațiile inimii

Cum să oprești palpitațiile

Prevenirea palpitațiilor cardiace

Cauze palpitatii

Cauzele posibile ale palpitațiilor cardiace includ:

    efort exigent cofeină nicotină din produsele din tutun, cum ar fi țigările și trabucurile stres anxietate frică panică deshidratare modificări hormonale, inclusiv sarcină anomalii electrolitice scăderea glicemiei anemie hipertiroidism niveluri scăzute de oxigen sau dioxid de carbon în sânge pierderi de sange şoc febră medicamente, inclusiv medicamente pentru tuse, suplimente pe bază de plante și suplimente nutritive medicamente cu prescripție medicală, inclusiv beta-blocante, inhalatoare de astm și decongestionante droguri ilegale, cum ar fi amfetaminele și cocaina boli ale inimii aritmie sau un ritm cardiac neregulat valve cardiace anormale

Cele mai multe palpitații ale inimii sunt inofensive, dar pot indica faptul că aveți o boală atunci când aveți și:

    o aritmie o boală cardiacă diagnosticată factori de risc pentru boli de inima o valva a inimii defectă
Diagnostic palpitatii

Cauza palpitațiilor cardiace poate fi foarte dificil de diagnosticat, mai ales dacă palpitațiile nu apar în timp ce vă aflați în cabinetul medicului. Medicul dvs. va efectua un examen fizic aprofundat pentru a identifica o cauză. Fiți pregătit să răspundeți la întrebări despre dvs.

    activitati fizice nivelurile de stres prescrierea medicamentelor medicamente și utilizarea lor suplimentară conditii de sanatate

Dacă este necesar, medicul vă poate trimite la un cardiolog. Testele pentru a ajuta la excluderea anumitor boli sau probleme cardiace includ:

    analize de sange teste de urină un test de stres o inregistrare a ritmului inimii timp de 24 de ore folosind o masina numita monitor Holter o ultrasonografie a inimii sau o ecocardiogramă o electrocardiogramă o radiografie a toracelui un studiu de electrofiziologie pentru a verifica funcția electrică a inimii o angiografie coronariană pentru a verifica modul în care sângele curge prin inima ta
Tratamentul pentru palpitațiile inimii

Tratamentul depinde de cauza palpitațiilor. Medicul va trebui să abordeze orice afecțiuni medicale care stau la baza acestora. De cele mai multe ori, medicul nu este capabil să găsească cauza și nu este capabil să ofere tratament. Dacă palpitațiile se datorează alegerilor de stil de viață, cum ar fi fumatul sau consumul prea mare de cafeină, eliminarea acestor substanțe poate fi tot ceea ce trebuie să faceți. Adresați-vă medicului dumneavoastră despre medicamente sau tratamente alternative dacă credeți că medicamentul poate fi cauza.

foto: Africa Studio, Shutterstock

Cum să oprești palpitațiile

Tratamentul pentru palpitațiile cardiace depinde de cauză. Pentru majoritatea oamenilor, palpitațiile vor dispărea singure, fără tratament. Pentru alții, tratarea cauzei care stă la baza palpitațiilor poate ajuta la oprirea sau prevenirea acestora.

Evitați declanșatoarele

Dacă anxietatea sau stresul conduc la senzație, căutați modalități de a vă reduce îngrijorarea. Acestea pot include activități precum meditația, yoga sau tai chi. Dacă aceste tehnici nu sunt suficiente, colaborați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi un medicament care să ușureze simptomele de anxietate.

Eliminați alimente și substanțe problematice

Drogurile, medicamentele și chiar alimentele pot duce la palpitații. Dacă identificați o substanță care provoacă palpitații sau sensibilități, eliminați-o din dieta dvs. pentru a opri palpitațiile. De exemplu, fumatul poate duce la palpitații. Dacă descoperiți că aveți palpitații ale inimii când fumați, opriți fumatul pentru o perioadă de timp și verificați dacă senzația dispare.

Aveți grijă de corpul vostru

Stați hidratat, mâncați bine și faceți exerciții regulate. Aceste componente ale unui stil de viață sănătos pot, de asemenea, să vă reducă riscul de palpitații cardiace. Găsiți un tratament specific cauzei Dacă palpitațiile inimii sunt rezultatul unei afecțiuni sau al unei boli, medicul dumneavoastră va lucra împreună cu dvs. pentru a găsi un tratament adecvat. Aceste opțiuni de tratament pot include medicamente și alte proceduri.

Prevenirea palpitațiilor cardiace

Dacă medicul dumneavoastră vă spune că tratamentul nu este necesar, puteți face acești pași pentru a scădea riscul de a simți palpitații:

    Încercați să identificați declanșatoarele dvs. pentru a le evita. Puteți face acest lucru prin păstrarea unui jurnal al activităților dvs., precum și alimentelor și băuturilor pe care le consumați și notați atunci când aveți palpitații. Dacă sunteți anxios sau stresat, încercați exerciții de relaxare, respirație profundă, yoga sau tai chi. Limitați sau opriți aportul de cafeină. Nu fumați și nu utilizați produse din tutun. Dacă medicamentele cauzează palpitații, adresați-vă medicului dacă există vreo alternativă. Fă sport regulat. Alegeți o dietă sănătoasă. Încercați să păstrați sub control nivelul presiunii sanguine și al colesterolului.

Foto prima pagina: Stasique, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: