Setari Cookie-uri

10 Semne si simptome ca ai risc de DIABET

Glicemia reprezinta concentratia glucozei in sange, glucoza fiind un zahar implicat in foarte multe procese ale organismului, avand totodata si rol hranitor.

Variatiile de glicemie (hipoglicemia – concentratie mai mica de glucoza in sange decat la normal – si hiperglicemia – concentratia glucozei peste parametrii normali) pot reprezenta una din cauzele principale in multiple boli si afectiuni mintale, specialistii sustinand ca unul din cele mai afectate organe in ceea ce priveste variatiile de glicemie fiind creierul.

Va propunem in acest sens sa cititi si articolul: 8 CURIOZITATI despre CREIER pe care trebuie sa le stii

Totodata variatiile de glicemie stau la baza uneia dintre cele mai frecvente boli ale secolului: Diabetul zaharat.

semne si simptome diabet

10 semnea si simptome ca ai risc de diabet

Cele mai frecvente semne si simptome ale variatiilor glicemiei sunt:

Palpitatiile

Daca simiti ca inima va bate deodata mai repede si obositi in acel moment, abia aveti aer si trebuie sa va opriti dn activitatea pe care o aveati – foart probabil aveti palpitatii. Palpitatiile pot sa apara atat in cazul variatiilor de glicemie (de exemplu in diabet) dar si in alte afectiuni, cum sunt cele cardiace de exemplu sau in cazul obezitatii.

Citește și:

Ameteala, tremuraturi, lesin

Daca simtiti ca brusc incepeti sa ametiti, simtiti un tremor periferic care de ceilalti poate fi insesizabil, foarte probabil aveti o variatie brusca de glicemie. In cazurile de hipoglicemie puteti avea si senzatie de lesin, acest simptom putand sa apara si atunci cand glicemia este atat de mult cescuta incat pacientul se apropie de coma.

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.