Setari Cookie-uri

10 Pudre alimentare delicioase pe care să le adaugi în smoothie-uri

Dacă îți place să consumi, din când în când, un smoothie sănătos și delicios, îți propunem 10 pudre alimentare pe care să le introduci în blender alături de celelalte ingrediente.

Se întâmplă uneori ca anumite alimente să le găsim greu sau deloc în stare proaspătă, ori gustul acestora să ni se pară destul de strident. De asemenea sunt alimente poate prea țari (cum e batonul de scorțișoară) sau pe care nu le putem consuma decât sub formă de pulbere. Iată deci că a consuma pudre alimentare poate reprezenta o soluție pentru a aduce un aport considerabil de nutrieni în alimentația noastră zilnică.

10 alimente pulbere pentru rețetele de smoothie

Maca ecologică

Maca este o rădăcină cu efecte adaptogene asupra sistemului endocrin, aducând beneficii în tulburările hormonilor genitali la femei și bărbați, în hiperplazia de prostată, în diabetul zaharat de tip II, în procesele cognitive și de memorare, dar și în stimularea fertilității. Vă recomandam să citiți despre Beneficiile dovedite prin studii ale rădăcinii de Maca

Citește și:

Puteți achiziționa Pulbere ecologică de Maca de pe site-ul Plantum.ro

Spirulina ecologică raw

Spirulină este una dintre cele mai mari surse disponibile de nutrienți (proteine, aminoacizi esențiali, vitaminele B, vitamina C, D, A și E, potasiu, calciu, crom, cupru, fier și magneziu).

Spirulina are un profil nutrițional incredibil:

  • conține o concentrație mare de 18 vitamine și minerale;
  • bogată în clorofila
  • conține TOȚI acizi grași esențiali
  • 65 % din spirulina sunt proteine
  • are de 100 de ori mai multă vitamina A decât morcovi
  • are de 50 ori mai mult fier decât spanacul
  • are de 10 ori mai mult beta-caroten decât morcovii
  • are de 7 ori mai mult calciu decât laptele;
  • are de 6 ori mai multe proteine decât ouăle;
  • bogată în fitonutrițienți și antioxidanți.

Citește și articolul: 22 de informații pe care nu le știai despre spirulină

Citește și:

Puteți achiziționa Spirulina Organică Raw din magazinul online Vegis.ro

Pudra de cacao organică degresată

Dacă te gândești să înlocuiești cafeaua de dimineață sau poate îți dorești doar o băutură energizantă, atunci poți alege un smoothie cu cacao.

Băutură de cacao, supranumită și „hrana zeilor”, reprezintă o excelentă sursă de energie, antioxidanți, dar și vitamine și minerale. Consumul pudrei de cacao ajută la stimularea sistemului nervos, la obținerea unei stări generale bune, la accelerarea digestiei, aducând beneficii în prevenția bolilor cardiovasculare și prezentând efecte anti-îmbătrânire.
Testele de laborator au dovedit că pudra de cacao este bogată în minerale , precum: calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, fier, alături de vitaminele din complexul B (B1, B2, B3, B6, B9).

Citește și:

Puteți cumpăra Pudra de cacao organică și degresată (11% grăsime) din magazinele Noshugarshop.ro

Polenul

Polenul îl găsim fie crud, fie sub forma uscată de granule sau pudra. Se spune că beneficiile consumului de polen sunt de neegalat, fiind recomandat inclusiv copiilor pentru creștere și bună dezvoltare. Polenul susține funcțiile sistemului imunitar și aduce un aport impresionant de nutrienți organismului nostru.

Compoziția polenului:

  • apă: 3,4%
  • proteine: între 7 și 35%, dintre care jumătate sunt aminoacizi (arginină, histidină, leucina, metionină, triptofan etc.)
  • glucide: între 21 și 49%
  • lipide: între 0, 19 și 15%
  • substanțe minerale: potasiu, calciu, sulf, sodiu, fosfor etc.
  • vitamine: B1, B2, B6, C, E, D etc.
  • un factor de creștere, natura să nefiind încă stabilită
  • substanțe antibiotice, cele mai multe găsindu-se în polenul de porumb
  • enzime
  • alte substanțe neidentificate încă, în cantități infime

În rețetele de smoothie poate schimba ușor gustul băuturii, însă având în vedere că se adaugă în cantități mici, adesea aroma este ușor acceptată.

Citește și:

Puteți achiziționa Granule de polen din magazinul online Apiland.ro, unde găsiți și alte produse apicole.

Pudra de turmeric

Turmericul este un puternic antiinflamator și antioxidant, susține sănătatea vaselor sanguine și ajută în prevenirea bolilor cardio-vasculare, susține sistemul imunitar, prezintă proprietăți anticanceroase și poate fi considerat un analgezic natural. Despre beneficiile turmericului puteți citi în articolul: Turmericul: ingredientul cu peste 500 de utilizări în sănătate și frumusețe

Pudra de turmeric puteți achiziționa din magazinul online Plantum.ro

Pudra de ghimbir

Pudra de ghimbir este ușor picanta ca gust, iar în smoothie-uri merge asortata legumelor/fructelor cu gust dulce-acrișor.
Ghimbirul este folosit încă din timpuri străvechi pentru gustul și aroma sa, dar și pentru beneficiile care au fost observate asupra sănătății. Ghimbirul taie greață, ameliorează simptomele bolilor digestive, prezintă efecte antiinflamatorii și antioxidante și totodată se consideră că prezintă efecte anti-îmbătrânire.

Citește și:

Pulbere de ghimbir ecologic puteți găsi în plafarul online Vegis.ro

Pudra din semințe de cânepă

Pudrele din semințe sunt foarte hrănitoare, bogate în acizi grași omega, în vitamine din complexul B, dar și în proteine și alți nutrienți valoroși pentru sănătatea noastră. Găsiți mai multe informații prețioase în articolul Beneficiile semințelor de cânepă

În magazinele Vegis găsiți Pudra de cânepă ecologică Canah

Pudra de coacăze negre

Găsim mai rar coacăze negre proaspete, însă pudra din coacăze uscate este foarte aromată și ușor acrișoară, conferint un gust și o textura aparte smoothie-urilor. Coacazele negre sunt bogate în cel mai puternic antioxidant din natură – resveratrol, dar și în vitamina D, vitamina A, E, K, nutrienți benefici sănătății și zaharuri naturale.

Citește și:

Puteți achiziționa Pudra de coacăze negre din plafarul online Vegis.ro

Scorțișoară Ceylon

Există mai multe tipuri de scorțișoară, specia Ceylon este supranumită și “scorțișoară adevărată”. Dacă vrei să aflii mai multe informații despre beneficiile scorțișoarei, dar și despre diferențele dintre tipurile acesteia, te invităm să citește articolul: Scorțișoară falsă vs scorțișoară adevărată. Cunoști diferențele?

Găsești Scorțișoară organică Ceylon în magazinele Vegis.ro

Pudra de iarbă de grâu

Iarbă de grâu se poate consumă proaspătă în smoothie-uri sau în salate, însă pentru această trebui să o cultivăm chiar noi. Dacă nu reușim, putem folosi alte surse pentru iarbă de grâu, cum ar fi pulberea. Iarbă de grâu este considerată că având efecte miraculoase asupra sănătății și nu conține gluten, așa cum se întâmplă în cazul bobului de grâu. Prezintă efecte antiinflamatorii și de susținere a sistemului imunitar, este energizantă și revigorantă, considerată un ingredient anti-îmbătrânire puternic.

Iarbă de grâu organică puteți achiziționa din plafarul online Plantum.ro

Foto: By marilyn barbone, Elena Schweitzer/ shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2019
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.