Setari Cookie-uri

Semintele de CANEPA - te pazesc de INFARCT si alunga oboseala

Canepa a reprezentat o veritabila sursa pentru sanatate si frumusete inca din timpuri stravechi.

Uleiul de canepa, dar si semintele de canepa aduc numeroase beneficii sanatatii si sunt folosite in multe tratamente cosmetice.

Semintele de canepa – proprietati nutritive

Semintele de canepa sunt bogate in acizi grasi omega, dar si in aminoacizi esentiali, fiind consierate unele din cele mai bune surse proteice pentru vegetarieni. Aminoacizii sunt utilizati in organism in numeroase procese, inclusiv in sinteza proteinelor si anticorpilor.

beneficiile semintelor de canepa

Semintele de canepa sunt de asemenea bogate in acizi grasi omega 3 si omega 6, dar si omega 9, precum si in grasimi de buna calitate (grasimi mononesaturate si polinesaturate). Grasimile de buna calitate si acizii grasi omega intervin in mentinerea sanatatii inimii si a vaselor, precum si in regenerarea celulara si refacerea membranelor celulelor.

Semintele de canepa reprezinta totodata si o veritabila sursa de carbohidrati cu absorbtie lenta, astfel ca furnizeaza energie organismului fara sa creasca nivelul de zahar din zange.

Citește și:

Beneficiile semintelor de canepa

Semintele de canepa previn bolile cardiovasculare

Bogate in acizi grasi omega si grasimi de buna calitate, semintele de cancepa ajuta in preventia aterosclerozei si a bolilor/complicatiilor cardiovasculare secundare acesteia: hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral etc.

Foto: beneficiile semintelor de canepa @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.