Setari Cookie-uri

Și tu ai dureri de spate? Încercă aceste 3 programe de exerciții kinetoterapeutice propuse de experți

Durerile de spate apar frecvent, atât la cei care fac mișcare, prin implicarea mușchilor de la acest nivel, cât și în cazul celor cu un stil de viață sedentar, care adoptă poziții vicioase ale coloanei vertebrale și ale umerilor, posturi incorecte ce generează durerile de spate caracteristice.

Dacă nu prezențați o cauză medicală care contraindică sau limitează exercițiile fizice, cum ar fi, de exemplu, prezenta herniilor de disc, a discopatiilor, a altor probleme musculo-scheletale spciale ce impun prudență, atunci puteți urma aceste programe de exerciții care vă ajută să va tonifiati mușchii spatelui și ai coloanei vertebrale (mușchii paravertebrali). Cereți sfatul medicului dumneaviastră înainte de a urma orice program de exerciții.

Exerciții kinetoterapuetice pentru restabilirea mobilității normale a spatelui

Coloana vertebrală, bazinul, articulațiile umerilor prezintă, la normal, un anumit grad de mobilitate, care se poate reduce considerabil în cazul sedentarismului sau al exercițiilor pentru creșterea masei musculare (cum sunt cele la aparatele de sală) în cadrul unor programe unde nu s-a pus accent și pe menținerea mobilității segmentelor corpului.

Citește și:

Reducerea mobilității spatelui se însoțește adesea de dureri. Vă propunem acest program kinetoterapeutic, cu exerciții ușoare, dar pe care le puteți lucra în număr mai mare, la amplitudinea maximă pe care o puteți realiza.

Aceste exerciții se pot realiza zilnic.

Exerciții kinetoterapeutice la sol pentru durerile lombare

Foarte multe persoane, chiar și de vârstă tânără, acuză dureri lombare. Motivele din spatele acestor dureri sunt numeroase și, în general, când nu exprimă o infecție (de exemplu suferință renală) sunt datorate pozițiilor vicioase ale coloanei vertebrale de la acest nivel.

Acest program de kinetoterapie cuprinde o serie completă de exerciții care se pot efectua la sol – aspect important pentru a nu exista riscul de tasare a unei coloane sensibile, cum se întâmplă în cazul exercițiilor realizate în picioare sau, mai mult, prin sărituri.

Citește și:

Acest program de exerciții poate fi realizat zilnic. Citește continuarea articolului în pagina 2 >>

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.