Setari Cookie-uri

Mănânci cât vrei: 10 Alimente care NU îngrașă

Se pare că unele alimente mai bogate în calorii și totodată mai puțin sățioase ne determină să le consumăm în cantitate mai mare decât ar fi necesar, tocmai din dorința de a ne satisface apetitul, motiv pentru care riscăm să luăm în greutate. La polul opus, vă propunem să descoperiți alimente pe care le puteți alege în fiecare zi și care, pe cât sunt de sănătoase, pe atât de mult ne protejează silueta.

Mazărea

Mazărea conține o cantitate importantă de fibre ce aduce beneficii bunei funcționari a sistemului nostru digestiv. Mazărea mai este bogată în vitamine și minerale, flavonoide și antioxidanți, în proteine, fiind totodată foarte săracă în calorii. Așa cum spuneam mai sus, mazărea ajută digestia, aduce un aport important de minerale și vitamine organismului (are un conținut înseamnat în fier), este recomandată pentru scăderea riscurilor de boli cardiovasculare, susține sănătatea ochilor și ajută imunitatea.

Peștele

Bogat în acizi grași omega, în fosfor, calciu, proteine și grăsimi bune, peștele este recomandat a fi consumat săptămânal.

Oul

Oul este considerat a conține cele mai bune proteine – clasa I – fiind totodată bogat în vitamine, minerale, grăsimi bune și antioxidanți. Dacă în trecut se credea că consumul de ouă ar duce la creșterea colesterolului în sânge, astăzi aceste informații au ajuns doar un mit, fiind detronate de studiile moderne în domeniul nutriției.

Citește și:

oul de prepelita Foto: De la AdrianC/Shutterstock.com

Oul poate fi consumat în majoritatea dietelor, cu excepția celor vegane sau celor pentru alergii (alergia la ou), făcând parte din cele mai celebre regimuri, cum ar fi cel mediteraneean, ketogenetic, paleo, iar oul de prepeliță cu precădere poate fi consumat și în dieta pentru intoleranță la histamină.

Conopida

Deși nu o găsim mereu pe piață, ar trebui să nu ratăm ocazia de a o cumpără atunci când este în sezon. Conopida este foarte săracă în calorii, însă este bogată în fibre, fiind considerată unul dintre alimentele care contribuie la buna funcționare a inimii, la menținerea echilibrul hormonal, sănătății ochilor și buna funcționare a sistemului digestiv.

Foto articol: Pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Martie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.