Setari Cookie-uri

Semnalele care anunță o DURERE DE CAP și câteva sfaturi ca să o previi

Durerea de cap reprezintă unul dintre cele mai întâlnite simptome ale adultului și, ca orice durere, este bine să îi identificăm cauza și să o prevenim. Multe dureri de cap sunt însă precedate (sau chiar cauzate) de câțiva factori pe care vă invităm să îi descoperiți și să îi ocoliți pentru a reduce numărul episoadelor de cefalee sau migrenă.

Evitarea unor alimente

Mai ales dacă țineți un jurnal al durerilor de cap, puteți observa că anumite preparate, alimente, ingrediente vă dau o stare intensă de oboseală după masă sau chiar durere de cap. Este posibil să aveți intoleranță la acele alimente sau să nu suportați bine unele combinații alimentare.

Beți mai multă apă

Consumați o cantitate adecvată de apă în fiecare zi. Creșteți aportul de apă atunci când faceți sport sau în zilele călduroase de vară, când se pierde apă suplimentar prin transpirație.

Evitați mediile toxice sau poluante

Dacă locuim într-un oraș cu poluare ridicată, o recomandare utilă ar fi să folosim în casele noastre și chiar la locul de muncă un filtru de aer performant. De asemenea, în mediile toxice este obligatorie purtarea măștii si a echipamentelor de protecție.

Citește și:

Nu neglijați orele de somn

Un somn odihnitor pentru adult ar trebui să aibă loc între orele 22:00 și 06:00, iar dacă se poate, puteți adormi și mai devreme. Ritmul nostru de odihnă este legat și de anotimp. Iarna se inopteaza mai devreme, iar noi am putea adormi mai devreme, în comparație cu vara. De asemenea, dacă suferiți de insmonie, mergeți la medic pentru tratarea acesteia.

Evitați să petreceți prea mult timp în frig sau în caniculă

Sistemul nostru energetic și circulator reacționează în cazul temperaturilor prea scăzute sau în cazul caniculei, iar persoanele sensibile sau care prezintă hipo sau hipertensiune arterială pot suferi simptome, printre care și durerea de cap. Evitați să petreceți mult timp în ger sau în caniculă.

Sursa foto articol: Artem Furman/shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2021
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.