Acea senzație de arsură pe care o simțim „în capul pieptului” și în spatele sternului poate fi cauzată atât de suferința stomacului, cât și a esofacgului.
Iată câteva cauze frecvente ale arsurilor la stomac:
-
Kudika
Metode de tratament inovatoare pentru afecțiunile sistemului digestiv
-
Kudika
Alimente de care să ne ferim atunci când ținem post. Află care sunt...
-
Kudika
Dr. Dana Miricioiu, medic chirurg estetician dezvaluie secretele...
-
Alexandra Chivu
Dieta epigenetică, un stil de viață dincolo de calorii. Ce...
-
Kudika
Cori Grămescu, nutriționist și antrenor de pilates dezvăluie 10...
-
Alexandra Chivu
Meniu pentru o viață sănătoasă: Descoperă cele mai bune alegeri...
-
Kudika
Psihoterapeutul Diana Vasile, Co-fondator și Președinte al ISTT,...
-
Iulia Maftei (Dibu)
Interviu cu Dr. Diana Mihai, medic primar Obstetrică-Ginecologie :...
-
Kudika
27% dintre români vor să slăbească în medie 10,13 kilograme, iar în...
Ghimbirul stimulează digestia, fiind astfel foarte util pentru persoanele care suferă de dispepsie. Ceaiul de ghimbir poate fi consumat înainte sau după mesele copioase, de exemplu.
În plus, ghimbirul amelioreaza iritația mucoaselor digestive, calmează crampele abdominale și ajută în eliberarea bilei (recomandat astfel și pentru cei care suferă de bilă leneșă).
Pentru a prepara ceaiul de ghimbir, puteți folosi o linguriță rasă de plantă mărunțită la o cană de apă fierbinte. Ceaiul se lasă la infuzat aproximativ 10 minute, apoi poate fi consumat. Sunt recomandate 2-3 căni de ceai de ghimbir/zi.
Ceaiul/suplimentele de rădăcină de lemn dulce: utile pentru persoanele cu afecțiuni/tulburări digestiveLemnul dulce este astăzi apreciat atât pentru efectele sale de ameliorare a simptomelor digestive, cât și pentru capacitatea de a stimula în mod eficient funcționarea sistemului imunitar.
Ceaiul de rădăcină de lemn dulce creează un film protector la nivelul mucoaselor digestive, ameliorand astfel simptomele de arsură și durere și protejând totodată împotriva factorilor de agresiune locali.
În special ceaiul de fenicul este rcomandat, băut cald și nu fierbinte, căci „spală” mucoasa esofagiană și ajută în ameliorarea senzației de arsură în spatele sternului, care apare în refluxul gastroesofagian.
De asemenea, ceaiul de fenicul, dar și suplimentele alimentare pe bază de fenicul, ajută în reducerea excesului de gaze din abdomen (ameliorează balonarea).
Bicarbonatul de sodiu reduce aciditatea gastrică excesivăAciditatea gastrică poate fi sporită în unele afecțiuni, cum ar fi gastrita sau ulcerul peptic. În aceste situații, bicarbonatul de sodiu poate fi asociat tratamentului de bază al bolii.
Bicarbonatul de sodiu are rolul de a alcaliniza sucul gastric și este deosebit de eficient dacă este băut dimineața, pe stomacul gol. Se dizolvă o linguriță rasă într-un pahar cu apă de 250 ml.
Guma de mastic calmează arsurile gastrice și ajută în tratarea infecției cu Helicobacter pyloriGuma de mastic este un extract din răsina arborelui de mastic, arbore ce crește în insulele Greciei. Guma se mestecă în fiecare dimineață, pe stomacul gol, dar și în cursul zilei.
Masticul se mai găsește și sub formă de pudră, care poate fi dizolvată în jumătate de pahar cu apă și consumată în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
Foto articol: Emily frost/ shutterstock.com
Spune-ti parerea!