Setari Cookie-uri

6 Analize medicale pentru INIMA

Inima – simbol trupesc al vietii si al dragostei – se regaseste astazi in centrul atentiei medicale prin incidenta impresionanta a bolilor cardiovasculare.

Cum se realizeaza electrocardiograma?

Pacientul este rugat sa isi dea bluza jos, iar in picioare ar fi indicat sa poarte sosete care se pot indeprta usor de pe glezne. Toate acestea pentru ca electrozii aparatului care realizeaza electrocardiograma si care se monteaza la nivelul bratelor, picioarelor si pieptului, trebuie sa aiba contact direct cu pielea.

Pacientul este intins pe un pat medical si i se vor monta electrozii electrocardiografului. Acestia pot avea diverse forme, de ventuza de exemplu., iar de acestia sunt atasate fire.

Analiza nu este deloc dureroasa, nu implica risc de electrocutare – acesta este un mit – si dureaza foarte putin. In timpul inregistrarilor electrice ale inimii pacientul trebuie sa stea nemiscat si sa nu vorbeasca. De obicei respira normal, dar medicul poate cere oprirea voluntara a respiratiei pentru cateva secunde.

Citește și:

analize medicale pentru inima, ecografie cardiaca, electrocardiograna ecg sau ekg

Rezultatul electrocardiogramei consta in eliberarea unei hartii inguste ce prezinta mai multe linii cu aspect neregulat (derivatii) care vor fi interpretate de medicul specialist.

Electrocardiograma poate aduce informatii despre bolile cardiovasculare, despre vascularizatia inimii, grosimea miocardului etc.

Analize medicale pentru INIMA: Analize de sange pentru inima

Medicii pot cere unele analize pentru inima, cum ar fi:
- Proteina C reactiva (PCR), o analiza care poate descoperi procese inflamatorii si suferinta de tesut, dar in corelatie cu alte rezultate ghideaza diagnosticul;
- CK-MB: acestea pot creste in caz de infarct miocardic de exemplu;
- Troponinele – si acestea prezinta cresteri in caz de infarct miocardic;

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.