Setari Cookie-uri

6 Analize medicale pentru INIMA

Inima – simbol trupesc al vietii si al dragostei – se regaseste astazi in centrul atentiei medicale prin incidenta impresionanta a bolilor cardiovasculare.

analize medicale pentru inima, ecografie cardiaca, electrocardiograna ecg sau ekg

  • Factorii si timpii de coagulare: deosebit de utili pentru pacientii carora le este recomandat tratament anticoagulant de scurta sau de lunga durata. Aceste analize sunt utile in multe situatii medicale, cum ar fi bolile de ficat, inaintea unor interventii etc.
  • Masurarea colesterolului;

Analize medicale pentru INIMA: Ecografia cardiaca

Ecografia cardiaca reprezinta de asemenea o analiza noninvaziva, nedureroasa, care foloseste ultrasunetele pentru a obtine imagini de la nivelul inimii. Ultrasunetele nu sunt iradiante si nu prezinta niciun risc pentru pacient.

Pentru unele detalii medicul poate cere si ecografie cardiaca transesofagiana, prin care poate vizualiza si alte zone ale inimii, innacesibile celeilalte ecografii.

Analize medicale pentru INIMA: Testul de efort

Testul de efort consta in monitorizarea activitatii electrice a inimii in timpul unor tipuri de efort fizic – cu alte cuvinte este un fel de electrocardiograma realizata in timpul efortului. Aceasta investigatie este indicata multor pacienti, dar si sportivilor, aducand informatii despre nivelul “sigur” de efort pentru inima.

Citește și:

Trebuie sa stiti ca o parte din sporturile de performanta pot afecta inima, in special prin cresterea dimensiunilor muschiului inimii (miocard).

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.