Setari Cookie-uri

Inima cu termen de garantie: 1 infarct la 26 de secunde

Boala coronariana ischemica este principala cauza de mortalitate din lume, facand anual mai multe victime decat boli precum cancerul - la fiecare 26 de secunde o persoana sufera un infarct miocardic, iar la fiecare minut un om moare din aceasta cauza.

Studiul Beautiful, singurul studiu de pana acum conceput sa evalueze impactul numarurului de batai ale inimii asupra riscului de evenimente cardio-vasculare (de exemplu infarct), a demonstrat ca o frecventa cardiaca (numarul de batai ale inimii) mai mare de 70 batai pe minut creste cu 46% riscul de infarct miocardic la pacientii cu boala coronariana ischemica. In Romania peste 60% din oamenii suferinzi de aceasta boala au peste 70 de batai pe minut, deci au un risc crescut de infarct.

Bolnavii care sufera de cardiopatie ischemica trebuie sa-si masoare periodic pulsul pentru a se asigura ca au sub 70 de batai pe minut, iar daca frecventa cardiaca depaseste aceasta valoare, atunci se impune tratamentul medicamentos care sa corecteze bataile inimii.

Recent a fost descoperit un medicament, Ivabradina, o molecula inteligenta, descoperita de Laboaratoarele Servier, este capabila sa scada bataile inimii fara a determina alte modificari asupra organismului.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.