Setari Cookie-uri

Modelarea sanilor prin augmentare mamara

Augmentarea mamara sau mamoplastia de augmentare reprezinta un procedeu chirurgical ce are ca scop remodelarea sanilor ca forma, aspect, dimeniuni si pozitie. Multe femei apeleaza la astfel de tehnici din mai multe motive: pentru marirea sanilor, pentru imbunatatirea conturului corporal, pentru ridicarea sanilor, in general liftingul mamar fiind indicat simultan cu o interventie de augmentare mamara daca se considera a fi cazul etc.

Implantul poate fi plasat intr-un “buzunar” creat fie sub glanda mamara, fie sub muschiul pectoral mare (ce acoepra peretele osos toracic anterior). Implanturile vor fi centrate submamelonar. Daca sanii sunt lasati se va indica si un lifting mamar.

Perioada de recuperare

Recuperarea nu este scurta, desi interventia chirurgicala dureaza 1-2 ore. In primele zile apare un disconfort la nivelul glandelor mamare care va fi diminuat prin medicatia recomandata de chirurg. Imediat dupa operatie, la trezirea din anestezie va veti simti obosita, ametita si puteti avea stari de greata sau chiar voma. Acestea sunt normale si se datoreaza metabolizarii anestezicului in ficat.

Veti purta permanent un bandaj elastic sau un sutien chirurgical peste pansamente timp de 6 saptamani, apoi inca 6 saptamani doar ziua. Firele de sutura se vor indeparta dupa 7-10 zile, insa inflamatia va persista timp de 6 saptamani cand zona inciziei va fi roza si indurata. Desi va veti simti bine dupa primele zile, nu veti avea voie sa practicati activitati sportive timp de mai bine de o luna si nici sa ridicati bratele deasupra capului.

Citește și:

Dupa scoaterea firelor cicatricile pot fi mai evidente, se pot mari usor, urmand insa a se etrage complet in luni de zile. Cum spuneam mai sus, niciodata nu vor disparea complet, chiar daca vor fi fine.

Care sunt riscurile augmentarii mamare

Augmentarea mamara este un procedeu bine studiat, insa nimic nu este perfect, astfel ca lasa loc unor riscuri, ca orice procedeu chirurgical de altfel.

Una dintre cele mai frecvente complicatii (aceasta nu inseamna ca apare des ci ca primeaza procentual in numarul de complicatii) este reprezentata de contractia capsulara care apare atunci cand se contracta capsula din jurul protezei. Tratamentul se poate realiza in mai multe moduri in functie de caz: excizia capsulei, incizia ei sau chiar indepartarea implantului.

Alte complicatii sunt date de invazivitatea metodei in sine, acele riscuri comune pentru orice “taietura”: sangerari (cu reactii inflamatorii si dureri) care pot chiar sa se infecteze daca pacienta nu este tratata la timp si nu respecta cu strictete regulile de igiena.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.