Setari Cookie-uri

Modelarea sanilor prin augmentare mamara

Augmentarea mamara sau mamoplastia de augmentare reprezinta un procedeu chirurgical ce are ca scop remodelarea sanilor ca forma, aspect, dimeniuni si pozitie. Multe femei apeleaza la astfel de tehnici din mai multe motive: pentru marirea sanilor, pentru imbunatatirea conturului corporal, pentru ridicarea sanilor, in general liftingul mamar fiind indicat simultan cu o interventie de augmentare mamara daca se considera a fi cazul etc.

Un alt risc este acela de spargere a implantelor. In cazul celor cu ser fiziologic, acesta se imprastie in tesutul glandular si este resorbit de organism. Pentru implantele cu silicon, acest risc de spargere este mai mare. Daca s-a rupt invelisul siliconic dar capsula protezei ramane intacta este posibil sa nu se observe nicio schimbare. Daca insa se sparge si capsula periproteza, gelul siliconic se imprastie putand duce la migrarea implantului. In general se incearca recuperarea gelului si schimbarea protezei, insa nu intotdeauna gelul migrat poate fi recuperat. De aceea mai nou au aparut protezele umplute cu gel de silicon inalt cohesiv care nu curge chiar si cand proteza se sparge.

Nu exista dovezi care sa ateste implicarea protezelor mamare in anumite functii precum fertilitate, alaptare, sarcina si nici in aparitia cancerului mamar. Se stie insa ca orice interventie, fie chirurgicala, fie traumatica sau prin lovituri, la nivelul unui tesut poate produce atipii celulare predispunand la cancer. S-au mai observat declansarea unor boli autoimune dupa implant mamar, cum ar fi artritele reumatoide sau sclerodermia, insa nu se poate demonstra daca acele rare cazuri au fost pure coincidente sau chiar exista o legatura cu implantul mamar.

Citește și:

Alte riscuri constau in aparitia unor dereglari ale sensibilitatii mamelonului, acesta fie devine prea sensibil, fie prea putin sensibil.

Intrebati medicul despre toate riscurile pe care operatia le implica pentru a fi sigure daca doriti sau nu aceasta interventie.

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.