In fiecare an din ce in ce mai multe femei si, mai nou, barbati recurg la operatii estetice in incercarea disperata de a a-si ascunde varsta si defectele. Mentalitatile secolului nostru se incapataneaza sa afirme ca frumusetea superficiala e cea care conteaza. In aceasta versiune trista a lumii, frumusetea naturala si cea interioara sunt concepte invechite. Societatea ne spune ca nu exista femei mai putin frumoase, ci doar femei care nu sunt dispuse sa investeasca in aspect lor.

Chirurgul plastician Cristian Nitescu: Interventiile estetice reusite creeaza un fizic armonios, fara exagerari de nici un fel

Daca o sa urmam modelul american in cativa ani operatiile estetice vor avea statut de obsesie nationala. Tragic, dar adevarat; o rinoplastie va deveni cadoul asteptat pentru absolvirea liceului. La ce altceva ne-am putea astepta avand in vedere ca emisiunile ce fac bani din televizarea posibilitatilor oferite de operatiile estetice au inundat si piata romaneasca.

Mai putem sa amintim si de persoanele publice care recurg la interventii de acest tip, si dau astfel tonul unei mode ce poate avea efecte nefaste. Ganditi-va numai la schimbarea mentalitatii referitor la chirurgia estetica in ultimii cativa ani. Daca acum 5-6 ani vedetele noastre se fereau sa recunoasca ca au trecut pe “sub cutit” din motive pur estetice, acum acestea pot anunta cu seninatate ca si-au marit sanii, sau buzele sau si-au modificat alte parti ale corpului.

Fara sa ne dam seama, o fata cu trasaturi perfecte (din care un nas cat un nasturel pare sa fie regula de aur), o silueta de invidiat, si sani de dimensiuni apreciabile au devenit probe de concurs pentru titlul de femeie frumoasa. Nu e de mirare ca din ce in ce mai multe femei sunt dispuse sa recurga la operatii estetice, nu numai pentru a se putea incadra tiparului estetic impus de societate ci si pentru a-si repara respectul de sine macinat zi de zi de imaginile de pe panourile publicitare, din reviste sau de pe ecrane.
Se vorbeste tot timpul despre binefacerile operatiilor estetice, insa nu se aude mai nimic despre pericolele pe care acestea le implica. Nu putem sa afirmam ca lumea vestica face asta de ani de zile si astfel sa motivam usurinta cu care inchidem ochii cand vine vorba de riscurile chirurgiei cosmetice. Pana si in S.U.A. voci ingrijorate avertizeaza ca mass media tinde sa expuna numai avantajele acestor operatii, minimalizand timpul de emisie sau paginile acordate efectelor negative.

Implantul fesier nu mai este singura alternativa pentru un posterior perfect
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: