Setari Cookie-uri

Pericolele operatiilor estetice

In fiecare an din ce in ce mai multe femei si, mai nou, barbati recurg la operatii estetice in incercarea disperata de a a-si ascunde varsta si defectele. Mentalitatile secolului nostru se incapataneaza sa afirme ca frumusetea superficiala e cea care conteaza. In aceasta versiune trista a lumii, frumusetea naturala si cea interioara sunt concepte invechite. Societatea ne spune ca nu exista femei mai putin frumoase, ci doar femei care nu sunt dispuse sa investeasca in aspect lor.

Fiecare persoana care recurge sau flirteaza cu idea de a recurge la operatii estetice trebuie sa inteleaga atat avantajele cat si riscurile imediate si complicatiile pe termen lung pe care acestea le-ar putea avea, pentru a putea lua o decizie informata. Daca nu cunosti din timp riscurile la care te supui risti sa ramai cu cicatrice atat fizice cat si emotionale.

Inainte de a recurge la cutit sunt cateva intrebari pe care ar trebui sa ti le pui. Oare chiar ai nevoie de o operatie plastica? Uita-te in oglinda si fii obiectiva; spre exemplu, cateva riduri pe care le vezi doar tu nu reprezinta un motiv suficient de bun. Poti sa vorbesti si cu cei apropiati si sa ii rogi sa iti confirme sau sa iti infirme temerile. De cele mai multe ori defecte care in ochii nostri sunt extrem de vizibile, le par celorlalti simple trasaturi caracteristice.

Citește și:

Daca te-ai hotarat totusi se faci acest pas trebuie sa inteleagi ca succesul unei astfel de proceduri, indiferent de noutatea sau posibilitatile ei, depinde in primul rand de experienta si talentul medicului chirurg care opereaza. Asa ca iti recomandam sa ai foarte mare grija in alegerea medicului.
Aminteste-ti ca procedura prin care urmeaza sa treci este totusi o operatie. In fara de costurile ridicate pe care aceasta le implica, trebuie sa te astepti si la discomfort, dureri, umflaturi, vanatai, si bineinteles cicatrice. Acestea se incadreaza in efectele negative de scurta durata.

Cand vine vorba de complicatii de lunga durata, acestea difera de la un tip de procedura la alta. Infectiile, vindecarile intarziate, durerile cronice, cicatricele si reactiile alergice la medicamente sau anestezie raman insa complicatiile ce pot aparea in cazul tuturor operatiilor.

Citește și:

Cele mai comune complicatiil ale operatiilor de blefaroplastie (liftingul pleoapelor pentru a indeparta efectele ridurilor) sunt asimetria (diferente vizibile in felul in care arata ochii)si caderea temporara sau permanenta a genelor. Complicatiile mai rare sunt scaderea capacitatii de a produce lacrimi (ochi uscati), sangerari, orbire (in cazuri extreme) si deteriorarea terminatiilor nervoase, a vaselor de sange si a muschilor ochiului.

Printre complicatiile ce pot aparea in cazul liposuctiilor (indepartarea grasimii in exces) putem enumera: cheaguri de sange si de grasime, deteriorarea organelor vitale, a nervilor sau a pielii si decolorari ale pielii. In cazurile in care s-a extras prea multa grasime din zona dorita intr-o singura operatie este posibil ca pacienta sa observe ca pielea isi pierde elasticitatea si ramane la dimensiunile de dinainte.

Citește și:

Ne-am referit aici la doar doua dintre procedurile prin care femeile sunt dispuse sa treaca pentru a arata bine si am enumerate numai o parte din complicatiile posibile. Daca doresti sa faci acest pas sper ca te-am convins sa te informezi bine referitor la procedura, la rezultate, si mai ales la posibilele complicatii. Intreaba-ti medicul care sunt sansele ca operatia sa nu decurga asa cum trebuie si in acest caz la ce complicatii de lunga durata te poti astepta.

Un articol de Ioana I.

Vizionare placuta


Kudika
17 Septembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.