Primele interventii estetice au fost consemnate in India, cu peste 4000 de ani in urma. Atunci oamenii nu se gandeau inca sa imbunatateasca un aspect normal, ci doreau sa repare greselile naturii, cum ar fi malformatiile congenitale sau urmarile unor accidente, fiind vorba mai degraba despre chirurgie reconstructiva, nu estetica. Astazi exista o adevarata industire in acest domeniu care genereaza la nivel mondial venituri de peste 3,5 miliarde de euro anual.

Păr hidratat, sănătos și ușor de pieptănat? Se poate!

Dependenta de operatii estetice, descurajata de medici

Chirurgia estetica nu este solicitata din motive medicale fizice si tocmai acest aspect o face sa fie speciala. Ea este ceruta pentru a arata mai bine, dar in conditii de sanatate foarte bune. Evident ca asta duce la o stare psihica pozitiva.

Sunt operatiile estetice un moft sau mai degraba o necesitate? Pot ele sa creeze dependenta si cum stim cand trebuie sa ne oprim?

Dr. estetician Calin Dobos ne marturiseste: “Cred ca viata din zilele noastre a schimbat datele problemei, chirurgia estetica osciland acum intre capriciu si necesitate. O femeie frumoasa nu este doar mai atragatoare, dar e mai cautata in diverse meserii, e mai bine remunerata, e mai rapid avansata pe scara ierarhica. Mass media promoveaza frumusetea “perfecta” si de aceea chirurgia estetica devine indispensabila. Persoanele obisnuite nu-si schimba radical viata dupa astfel de interventii. O persoana publica sau vedeta poate insa sa castige mai mult datorita operatiilor – contracte noi sau mai interesante, o imagine mai buna”.

Chirurgia estetica a depasit bariera necesitatii medicale, interventiile chirurgicale estetice precum marirea sanilor, rinoplastia sau abdominoplastia, devenind un capriciu al vremurilor in care traim, dar de la capriciu la dependenta nu este decat un pas.

Cand se instaleaza dependenta si cumpoate fi stopata?

Un rezultat frumos, natural este foarte repede remarcat de cei din jur. Complimentele, fie ele directe sau indirecte dau o stare de bine celei/celui care s-a operat. Dependenta nu este neaparat de interventie in sine, ci de reactiile pe care cei din jur le au fata de o operatie reusita.

Horoscopul SANATATII: descopera ce iti rezerva astrele in aceasta saptamana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: