Setari Cookie-uri

Dependenta de operatii estetice, descurajata de medici

Dependenta de operatii estetice este din ce in ce mai prezenta atat in randurile vedetelor cat si a oamenilor de rand. Iata cateva informatii interesante despre cum se manisfesta si cum ar trebui sa reactioneze medicii la astfel de comportamente.

Dupa cateva luni sau 1-2 ani de la operatie, intervine obisnuinta celor din jur cu interventiile realizate si atunci se naste intrebarea: “Ce mai pot face pentru a fi din nou apreciata?”. Si astfel dorinta unei noi interventii incepe sa-si faca loc.


Exista acest sindrom al dependentei de operatii estetice. Initial este visul, apoi incep cautarile, vizita la medic si de cele mai multe ori totul se incheie cu o noua interventie. Ce se poate face? Daca dorintele sunt nerealiste si medicul ramane medic, acesta va incerca sa stopeze cererile care depasesc necesitatea fizica. Pacientul trebuie descurajat cand solicita o interventie ce nu-si are rostul. De exemplu, nu as opera sanii unei femei care nu are cel putin 6 luni de la nastere sau nu as aplica implanturi de 575 ml, pentru ca vor apasa pe coloana cervicala si cu timpul se va forma cocoasa – ceea ce este total nemedical.”, a adaugat dr. Calin Dobos.


Medicii esteticieni trebuie sa trateze astfel de situatii cu tact, intelepciune si sa explice clar riscurile cererilor, argumentand pentru un plus de credibilitate, cu poze.

Riscurile dependentei de operatii estetice



Dependenta de operatii estetice este intalnita fecvent, incepand cu vedetele de la Hollywood si terminand cu cele autohtone. Media prezinta frecvent cazuri ale unor persoane care au exagerat cu interventiile facute.


Specialistii afirma ca, in prima faza, operatiile estetice induc o stare de fericire, insa cu timpul ele pot da nastere unor probleme de sanatate grave cum ar fi distorsionarea coloanei vertebrale, afectarea nervilor unor parti din corp datorita interventiilor repetate, lasarea si imbatranirea prematura a pielii.


Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul www.drdoboscalin.ro


Comunicat de presa


Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.