Comunicat de presa

Ai sanii mici? Afla ce costum de baie trebuie sa porti!

In urma administrarii unui tratament medicamentos neprielnic sau din cauza unor dereglari hormonale, barbatii se pot pricopsi cu un bust mai bogat. Solutia pentru acestia este chirurgia de ginecomastie care consta in lipoabsorbtia sau excizia la nivelul glandei mamare.

ginecomastie - cresterea sanilor la barbatAfectiunea este frecventa in adolescenta sau batranete. De obicei, la adolescenti aceasta problema este temporara si dispare dupa aproximativ 18 luni, persistenta ginecomastiei pubertare fiind neobisnuita pentru baietii peste 17 ani. Totusi genecomastia poate afecta si populatia adulta in proportie de 40%-60%. In afara de marirea in dimensiuni a sanilor, de ambele parti sau unilaterala, barbatii pot sesiza o consistenta elastica sau ferma a acestora.

“Ginecomastia consta in dezvoltarea excesiva a sanilor la barbati, generand schimbarea liniei bustului masculin in sens nefavorabil. Din pacate, este o conditie intalnita tot mai des in randul barbatilor, diagnosticata printr-un examen fizic si anamneza”, sustine specialista in chirughie plastica de la clinica Metamorphosis, Dr. Silvia Stanculescu.

Cauzele aparitiei ginecomastiei

Cea mai frecventa cauza consta in cresterea nivelului hormonilor estrogeni si scaderea hormonilor androgeni. Neoplasmul pulmonar sau hepatic, ciroza hepatica, hipertiroidismul, tumori testiculare, suprarenale sau ale prostatei, anxioliticele sau antidepresivele, obezitatea, abuzul de droguri ilicite sau de bauturi alcoolice sunt factori care determina aparitia acestor dereglari hormonale.

Cel mai adesea, tesutul glandelor mamare creste in dimensiuni din cauza nivelului scazut al testosteronului in organism sau din cauza nivelului crescut de estrogen. Totusi, lipsa exercitiilor fizice si castigarea in greutate, duc la acumularea unor depozite de lipide deasupra muschilor pectorali, astfel incat, pentru prevenirea acestei conditii, miscarea nu trebuie sa lipseasca din viata unui barbat sanatos”, mentioneaza Dr. Silvia Stanculescu, medic specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, clinica Metamorphosis.

Mareste-ti sanii fara silicon si fara cicatrici, cu ajutorul propriei grasimi!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: