Setari Cookie-uri

Si barbatilor le pot creste sanii!

Nu numai femeile se plang de imperfectiunea pieptului, ci si barbatii pot fi nemultumiti de felul in care arata.

Comunicat de presa

In urma administrarii unui tratament medicamentos neprielnic sau din cauza unor dereglari hormonale, barbatii se pot pricopsi cu un bust mai bogat. Solutia pentru acestia este chirurgia de ginecomastie care consta in lipoabsorbtia sau excizia la nivelul glandei mamare.

ginecomastie - cresterea sanilor la barbat Afectiunea este frecventa in adolescenta sau batranete. De obicei, la adolescenti aceasta problema este temporara si dispare dupa aproximativ 18 luni, persistenta ginecomastiei pubertare fiind neobisnuita pentru baietii peste 17 ani. Totusi genecomastia poate afecta si populatia adulta in proportie de 40%-60%. In afara de marirea in dimensiuni a sanilor, de ambele parti sau unilaterala, barbatii pot sesiza o consistenta elastica sau ferma a acestora.

“Ginecomastia consta in dezvoltarea excesiva a sanilor la barbati, generand schimbarea liniei bustului masculin in sens nefavorabil. Din pacate, este o conditie intalnita tot mai des in randul barbatilor, diagnosticata printr-un examen fizic si anamneza”, sustine specialista in chirughie plastica de la clinica Metamorphosis, Dr. Silvia Stanculescu.

Citește și:

Cauzele aparitiei ginecomastiei

Cea mai frecventa cauza consta in cresterea nivelului hormonilor estrogeni si scaderea hormonilor androgeni. Neoplasmul pulmonar sau hepatic, ciroza hepatica, hipertiroidismul, tumori testiculare, suprarenale sau ale prostatei, anxioliticele sau antidepresivele, obezitatea, abuzul de droguri ilicite sau de bauturi alcoolice sunt factori care determina aparitia acestor dereglari hormonale.

Cel mai adesea, tesutul glandelor mamare creste in dimensiuni din cauza nivelului scazut al testosteronului in organism sau din cauza nivelului crescut de estrogen. Totusi, lipsa exercitiilor fizice si castigarea in greutate, duc la acumularea unor depozite de lipide deasupra muschilor pectorali, astfel incat, pentru prevenirea acestei conditii, miscarea nu trebuie sa lipseasca din viata unui barbat sanatos”, mentioneaza Dr. Silvia Stanculescu, medic specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, clinica Metamorphosis.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.