Setari Cookie-uri

Si barbatilor le pot creste sanii!

Nu numai femeile se plang de imperfectiunea pieptului, ci si barbatii pot fi nemultumiti de felul in care arata.

Odata cu inaintarea in varsta, organismul barbatilor sufera schimbari precum scaderea secretiei de testosteron sau castigarea in greutate, ambele favorizand cesterea volumului de tesut adipos sau pseudoginecomastia. Insa nu doar imbatranirea produce modificari majore in organismul masculin, ci si substantele sintetice , precum steroizii anabolizanti, administrate necorespunzator in ideea de a contura si mari muschii.

Ginecomastia la adulti nu trece de la sine

Pentru ginecomastiile cronice, cele care persista timp de mai mult de un an de zile, se recomanda indepartarea tesutului cutanat in exces sau liposuctia.

Lipoaspiratia se aplica in situatia in care tesutul adipos este principalul factor in aparitia ginecomastiei pacientului si consta in insertia unei canule in stratul adipos prin mici incizii. Sub controlul chirurgului, grasimea este extrasa si aspirata printr-un sistem vacuum.

Citește și:

Excizia glandei este o alta metoda folosita fie cand tesutul glandular sau pielea in exces trebuie indepartate, fie cand aureola sau mamelonul trebuie repozitionate sau redimensionate. Incizia este realizata semicircular la marginea inferioara a areolei, fiind excizat tesutul glandular in exces de sub areola, din partea superioara¸, inferioara si din partile laterale ale glandei. Operatia de indepartare a tesutului cutanat dureaza in jur de 2-3 ore si se realizeaza sub anestezie locala sau generala, in functie de anvergura interventiei.

In uma interventiei, cicatricile sunt mici si plasate astfel incat sa fie insesizabile, iar durerile sunt minime si cedeaza la calmante obisnuite. Pacientul isi poate relua activitatea normala la 2-3 zile dupa operatie, dar timp de 3 saptamani este contraindicata expunerea la soare. Pentru o recuperare prielnica, acesta va purta o vesta elastica timp de 2-4 saptamani”, sunt informatiile date de Dr. Silvia Stanculescu (clinica Metamorphosis) cu privire la perioada postoperatie, de vindecare si recuperare a pacientului ce se poate bucura acum de pieptul sau conturat si masculin.

Citește și:

Autor: Dr. Silvia Stanculescu

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.