Setari Cookie-uri

Cum te pregatesti pentru operatia de implant mamar ?

Aproape toate complexele fizice si-au gasit solutii prin interventii medicale de tot felul, singurul lucru care ii ramane acum de facut pacientului este pregatirea pentru o noua viata cu un nou corp.

Comunicat de presa

Operatia de augumentare mamara este una dintre cele mai frecvente interventii chirurgicale in alegerile femeilor de peste tot. Decizia de a-ti mari sanii trebuie totusi facuta cu cap, multe paciente avand idealuri eronate si temeri nejustificate.

implant cu silicoane marire sani

Cand o pacienta este dornica de un bust mai generos, vine si se prezinta in fata medicului specialist cu sperantele si asteptarile sale. Cel mai adesea, implantele se vor a fi cat mai mari si mai vizibile, dar totusi sa para naturale. Ei bine, lucrul acesta e imposibil. Pentru ca sanii sa aiba un aspect natural, acestia trebuie sa fie adaptati toracelui, adica zonei in care se aplica implanturile de silicon.”, sustine medicul specialist in chirurgie estetica, dr. Calin Dobos.

Operatia de augumentare mamara consta in crearea unei incizii prin care se va realiza “buzunarul” in care se va introduce proteza mamara. Timp de 50-60 de minute pacienta va fi sub anestezie generala, un somn din care se va trezi cu bustul dorit, cu visul implinit. Cicatricile sunt plasate in asa maniera incat sa nu fie foarte vizibile, timpul si grija fiind elementele care vor garanta vindecarea.

Citește și:

Tipuri de implante mamare

Protezele mamare au cunoscut, odata cu evolutia tehnologiiilor medicale, numeroase forme, compozitii si marimi.

Invelisul care il acopera este compus din silicon si presupune doua optiuni: nedet sau texturat.Cel texturat e mai bun.

Din punct de vedere al continutului, implantul mamar poate fi umput cu silicon sau cu ser fiziologic. Cel mai frecvent folosit este cel cu silicon, deoarece este asemenea sanului, natural la atingere. Implantul cu ser fiziologic, desi presupune incizii mai mici, este mai tare la atingere, iar in timp se dezumfla.

Cand vorbim de forma, implantul poate fi rotund sau anatomic. Cel anatomic e mai natural si umple mai bine partea de sus a sanului (fiind mai inalt). Decizia asupra implantului mamar se ia impreuna cu medicul specialist dupa o informare exhaustiva, inclusiv asupra complicatiilor posibile si a durabilitatii in timp.

Citește și:

Foto: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Noiembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.