Cum scapi de barbia dubla?

Asa numitul aspect de barbie dubla este un fenomen destul de neplacut provocat de diversi factori. Intr-adevar de cele mai multe ori este dat de depozitele de grasime acumulate sub nivelul barbiei. Insa, surprinzator, uneori predispozitia catre barbia dubla este mostenitasau dobandita ca rezultat al obisnuintei de a-ti privi picioarele, de a dormi pe perne inalte sau de a citi culcat.

Bine de stiut inainte de operatie

Investigatiile necesare pentru interventia de corectare a barbiei duble sunt hemograma(numarul de globule albe si rosii), coagulograma, glicemia, ureea, VSH-ul, transaminazele, bilirubinemia, electrocardiograma si masurarea tensiunii arteriale.

Inainte cu 10 zile de interventie trebuie saintrerupeti orice tratament antiinflamator sau anticoagulant ori medicamente care contin acid acetilsalicilic. In ziua de dinaintea operatiei este recomandata o alimentatie usoara, iar cu 6 ore inainte de interventie nu mancati si nu beti nimic.

Dupa operatie

Postoperator se pune la nivelul zonei lipoaspirate un bandaj elastic special care se va purta 3-6 saptamani. Bandajul ajuta la refacerea uniforma a pielii si impiedica amplificarea edemelor. Edemul postoperator se remite in 3-4 saptamani iar rezultatul final este vizibil la 6 saptamani.Activitatea poate fi reluata dupa aproximativ 72 de ore, in functie de amploarea interventiei.Activitatile de birou vor putea fi reluate dupasapte zile, iar cele care presupun un efort fizic excesiv, dupa o luna.

Retail jobs

In primele 2 zile dupa operatieeste recomandat sa dormiti doar pe spate pentru a preveni formarea unei tumefactii sau a unei contuzii postoperatorii. Suturile se indeparteazain mod obisnuit la 12-14 zile dupa operatie.

Disconfortul local se poate reduce prin medicatieantialgica indicata de medicul chirurg si anestezist.

Posibile complicatii

Complicatiile in urma acestei interventii sunt, in general, rare si minore.Ce-i drept,in unele cazuri au aparut neplaceri precum hematomul, seromul, modificari temporare ale sensibilitatii pielii in zonele in care s-a intervenit sau mici denivelari tegumentare.

Informatii sustinute de Dr. Calin Dobos

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri