Setari Cookie-uri

Mamoplastia - cand este recomandata si ce riscuri presupune

Exista numerosi factori care pot influenta dezvoltarea si sanatatea sanilor si care te pot determina sa iti doresti sa apelezi la o operatie de micsorare sau marire a sanilor. Procesul natural de imbatranire a pielii, sarcina si alaptarea sau pur si simplu sub- sau supradezvoltarea sanilor pot fi aspecte esentiale in luarea acestei decizii. De multe ori, interventia poate fi singura solutie, mai ales pentru ca nu exista tratamente nechirurgicale sau exercitii fizice care sa aiba efecte semnficative asupra marimii sanilor.

Cu ce riscuri te poti confrunta dupa micsorarea sanilor?

mamoplastia marirea snailor Problemele de sanatate care pot aparea dupa mamoplastia de reductie depind foarte mult de capacitatea de vindecare a organismului si de greutatea corpului. La scurt timp dupa interventie, este foarte posibil sa observi deshidratarea pielii, amortirea mameloanelor, mancarimi in zona de incizie si tumefiere a sanului sau hipersensibilitatea mameloanelor.

Exista insa si numeroase probleme medicale mai grave cu care te poti confrunta. “In urma mamoplastiei de reductie, pot aparea infectii la nivelul sanului, probleme care tin de circulatia sangelui (hemoragii, hematoame, aparitia cheagurilor), necroza tesutului adipos sau chiar deschiderea plagii (cu o incidenta mai ridicata in cazul femeilor obeze).

De aceea, este extrem de importanta tinerea sub observatie a pacientei pe o perioada de cateva luni de la interventie si examinarea atenta a evolutiei tesutului mamar. Ecografia mamara sau mamografia (in functie de varsta pacientei) sunt investigatii obligatorii inainte de interventia chirurgicala, pentru a ne asigura ca nu sunt si altfel de probleme la nivelul sanilor si in primul rand pentru a exclude un cancer mamar”, explica Dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar in radiologie si imagistica medicala si doctor in stiințe medicale, in cadrul Donna Medical Center.

In ce situatii poti apela la o operatie de marire a sanilor?

Operatia de marire a sanilor (mamoplastia de augmentare) este aleasa de multe ori de femeile care se confrunta cu complexe cauzate de dimensiunile mici ale acestora. Insa interventia se poate realiza si in cazul persoanelor cu probleme medicale legate de hipodezvoltarea sanilor, asimetria, modificari semnificative ale tesutului in urma unor diete excesive sau ca urmare a alaptarii repetate pe o perioada scurta de timp. De asemenea, mamoplastia de augmentare este o interventie la care pot apela femeile care au suferit de curand o mastectomie (indepartare partiala sau totala a sanului, de obicei ca forma de tratament a cancerului mamar).

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.