Setari Cookie-uri

Mamoplastia - cand este recomandata si ce riscuri presupune

Exista numerosi factori care pot influenta dezvoltarea si sanatatea sanilor si care te pot determina sa iti doresti sa apelezi la o operatie de micsorare sau marire a sanilor. Procesul natural de imbatranire a pielii, sarcina si alaptarea sau pur si simplu sub- sau supradezvoltarea sanilor pot fi aspecte esentiale in luarea acestei decizii. De multe ori, interventia poate fi singura solutie, mai ales pentru ca nu exista tratamente nechirurgicale sau exercitii fizice care sa aiba efecte semnficative asupra marimii sanilor.

Riscurile mamoplastiei

Complicatiile care pot aparea dupa operatie sunt legate in principal de modul in care organismul accepta implantul mamar. Astfel, te poti confrunta cu hipo sau hipersensibilitate in zona si cu aparitia hematoamelor si a infectiilor, in special in zona inciziei. Uneori poate aparea un tesut fibros in jurul protezei, care sa determine strangerea si micsorarea sanului (fenomen numit contractura capsulara). Alteori implantul mamar se poate deplasa sau se poate chiar sparge.

Dr Elena Claudia Teodorescu2.jpgDe-a lungul timpului, apar modificari in organism care vor ajunge sa influenteze si aspectul sanilor si pozitia implantului. “Dupa cativa ani de la introducerea implantului, se poate constata aparitia contracturii capsulare, asimetria sau schimbarea formei sanilor, motiv pentru care pacienta va trebui sa mearga la consultatii periodice pentru a verifica modul in care implantul a afectat sanatatea sanilor. De asemenea, orice investigatie imagistica care se va face asupra sanilor dupa interventie va necesita atentie sporita, prezenta protezelor mamare ingreunand de multe ori rezultatele ecografiilor mamare sau ale mamografiilor”, a detaliat Dr. Elena Claudia Teodorescu.

Comunicat de presa

Vizionare placuta


Kudika
7 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.