Setari Cookie-uri

Pot adolescentii sa apeleze la rinoplastie?

Raspunsul la aceasta intrebare ridica o problema personala si emotionala complexa.

Comunicat de presa

nas rinoplastie Daca un nas diform te face sa nu te simti bine in pielea ta sau iti cauzeaza si alte probleme, cum ar fi cele de respiratie, trebuie sa stii ca poti face ceva in aceasta privinta.

Pentru unii adolescenti, schimbarea aspectului aduce, literalmente, si o noua atitudine, o noua si imbunatatita imagine de sine, o noua perspectiva asupra vietii – aceea de a te simti bine si confortabil in pielea ta.

Cu ajutorul noilor tehnologii in materie, poti obtine chiar o previzualizare, o imagine simulata a , inainte de lua orice decizie in ceea ce priveste o interventie chirurgicala de acest gen, si, cu ajutorul tehnicilor chirurgicale moderne, perioada de recuperare s-a micsorat semnificativ. Dupa doar doua saptamani, viata pacientilor revine la normal, insa este un normal in care sunt mult mai increzatori”, sutine chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.

Citește și:

Fata noastra defineste cine suntem, cum ne vad altii si cum vedem noi lumea inconjuratoare. Nasul este caracteristica cea mai proeminenta de pe fata. Un important studiu stiintific asupra atractivitatii fizice si a perceptiei asupra sinelui sustine ca „atractivitatea fizica poate fi o caracteristica importanta in primul rand in perioada adolescentei” (Dion KK, Bersheid , E. Sociometria Journal 1974 vol. 3).

Cei care sunt in favoarea chirurgiei plastice realizeaza ca se poate merge pana la consolidarea imaginii de sine inca din timpul anilor de formare ai adolescentului, intr-un moment in care increderea in sine si adaptarea sociala poate fi foarte importanta. Altii considera ca este prea devreme ca adolescentii sa suporte o astfel de interventie chirurgicala.

Personal, am vazut un mare numar de adolescenti care reusesc sa iasa din cochiliile lor, in special dupa corectarea unui nas mare sau diform. Sustin aceasta procedura, insa numai pentru acei adolescenti care au o motivatie solida la baza alegerii lor”, a tinut sa precizeze chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Citește și:

Foto: rinoplastie @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.