Setari Cookie-uri

Cum sa scapi grasimea abdominala - abdominoplastia

Abdominoplastia este o procedura chirurgicala ce si-a castigat renumele datorita rezultatului estetic pe care il ofera. Cu toate acestea, nu este de neglijat nici aspectul functional, multe persoane avand o calitate a vietii mai buna dupa operatie.

Comunicat de presa

Odata cu inaintarea in varsta, peretele abdominal sufera unele trasformari. La femei, din cauza nasterilor, a unor operatii din sfera ginecologica sau a unui stil de viata haotic, exista posibilitatea formarii unui “sort abdominal” care ingreuneaza capacitatea de miscare si de a avea o viata activa. Aceasta deformare inestetica se poate corecta prin realizarea unei abdominoplastii.

Ca medici de chirurgie generala, ne intalnim cel mai des cu situatia in care trebuie sa operam o hernie incizionala aparuta dupa o histerectomie, la care aproape in mod obligatoriu se cere si o remodelare a abdomenului prin abdominoplastie. Aceste doua operatii sunt combinate frecvent avand in vedere ca se pot realiza printr-o singura incizie orizontala si au un rezultat estetic foarte bun”, explica conf. dr. Ion Daniel, seful sectiei Chirurgie III, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Citește și:

Acesta adauga faptul ca in cadrul procedurii sunt realizate o serie de gesturi si manevre chirurgicale prin care se indeparteaza tegumentul impreuna cu un strat de tesut adipos de 10 – 20 cm grosime. Fiind o operatie estetica, cicatricea postoperatorie este foarte putin vizibila si este mascata in pliul lenjeriei, situat in partea inferioara a abdomenului. Ca orice interventie chirurgicala, si abdominoplastia are avantaje si dezavantaje pe care pacientul trebuie sa le cunoasca inainte de a fi operat.

Avantajele abdominoplastiei

1. Imbunatateste calitatea vietii. Indepartarea stratului adipos reda elasticitatea corpului si tonusul muscular. Femeia se poate misca mai usor, arata mai bine si ii creste stima de sine. Drept urmare, isi intensifica relatiile sociale, iar relatia de cuplu devine mai activa.

2. Produce pierderea in greutate. Odata cu indepartarea bagajului adipos, sunt eliminate si cateva kilograme. Cu toate acestea, conf. dr. Ion Daniel avertizeaza ca „nu aceasta este baza scaderii in greutate” si ca „abdominoplastia nu este o metoda chirurgicala prin care sunt rezolvate toate abaterile pacientului legate de indisciplina alimentara si cea a stilului de viata.”

Citește și:

3. Diminueaza durerile lombare. Se spune ca orice kilogram in plus asezat pe abdomen tractioneaza triplu asupra coloanei vertebrale. Multe din durerile de spate aparute la femei, mai ales in perioada de menopauza, cand se instaleaza si osteoporoza, sunt agravate, accentuate sau intretinute de excesul de grasime asezat pe abdomen. Indepartarea acestuia va avea un efect benefic si la nivelul coloanei vertebrale.

Foto: abdominoplastie plan @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.