Setari Cookie-uri

Cum sa scapi grasimea abdominala - abdominoplastia

Abdominoplastia este o procedura chirurgicala ce si-a castigat renumele datorita rezultatului estetic pe care il ofera. Cu toate acestea, nu este de neglijat nici aspectul functional, multe persoane avand o calitate a vietii mai buna dupa operatie.

Dezavantajele abdominoplastiei

1. Operatia este laborioasa. Abdominoplastia este o procedura care se realizeaza cu anestezie generala si dureaza aproximativ o ora. In urma interventiei chirurgicale, pacientul va ramane cu o cicatrice de dimensiune mare si poate resimti durere sau disconfort in momentul scaderii presiunii atmosferice.

2. Recuperarea postoperatorie este prelungita. Din cauza dimensiunii inciziei, pacientul trebuie sa poarte un tub de dren pentru aproximativ o saptamana, creea ce ii prelungeste perioada de spitalizare. De asemenea, acesta isi poate relua activitatea fizica intr-o luna de la operatie. Pentru o recuperare mai rapida se recomanda renuntarea la consumul de bauturi alcoolice si la fumat.

3. Postoperator, pot aparea tulburari metabolice. „Un fenomen mai nou studiat este cel al legaturii intre abdominoplastie si incarcarea grasa a ficatului. Dupa operatie, exista tendinta de a adauga in continuare un aport alimentar excesiv, care nu se mai depune pe abdomen, ci are tendinta de a se depozita in ficat, crescand astfel riscul de ciroza. De aceea, noi ii sfatuim pe cei pe care ii operam sa consulte un nutritionist, sa-si revada stilul de viata, sa reduca aportul de grasimi si sa faca miscare”, avertizeaza conf. dr. Ion Daniel.

Citește și:

Cu toate acestea, medicii sunt de parerea ca beneficiile operatiei legate de aspectul estetic si functional sunt mai importante decat riscurile si complicatiile interventiei, pe care de altfel le presupun toate interventiile chirurgicale.

***

Conf. univ. dr. Ion Daniel este medic primar chirurgie generala, seful sectiei Chirurgie III, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Presedintele Societatii Romane de Herniologie. Pentru mai multe informatii, accesati www.iondaniel.ro .

Vizionare placuta


Kudika
6 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.