Setari Cookie-uri

Totul despre lipoaspiratie

Celulita reprezinta o alterare mai mult sau mai putin inestetica a siluetei feminine (si uneori a celei masculine), total neagreata in epoca noastra.

Celulita reprezinta o alterare mai mult sau mai putin inestetica a siluetei feminine (si uneori a celei masculine), total neagreata in epoca noastra.

E vorba de o caracteristica sexuala secundara, banala, refuzata de o mare parte a populatiei feminine.
Intr-adevar, este realist sa consideram celulita ca pe o suferinta estetica, dar si ca pe o afectiune simptomatica, rezultata prin asocierea, in combinatii variate, a unor factori diferiti:

- obiceiurile alimentare contemporane care provoaca frecvent un exces ponderal si un dezechilibru dietetic aparut, adesea, din prima copilariei;
- sedentarismul;
- ereditatea are si ea un cuvant de spus;
- in ceea ce priveste mass media, acestea nu pot fi negate, deoarece promoveaza un stereotip feminin idealizat, fara celulita, cu solduri androgine si abdomen plat.

Exista o celulita “nechirurgicala”, astazi cea mai frecventa, care raspunde bine la terapiile medicale, creme si masaje locale, dietoterapie, mecanoterapie, presoterapie, etc si o celulita pentru care este necesara interventia chirurgicala sub forma lipectomiilor (interventii chirurgicale cu cicatrice mare) sau lipoaspiratiilor (cu cicatrice mica).

Interventia chirurgicala este contraindicata in:

- obezitate generalizata, diabet;
- celulita episodica, ce apare sau dispare in cursul ciclului menstrual;
- celulita difuza a membrelor inferioare;
- tulburari circulatorii ale membrelor inferioare

Lipoaspiratia:

Consta in eliminarea depozitelor de celulita inestetice printr-o cicatrice situata, in general, la distanta de zona celulitica. Aceasta este discreta din start, fiind foarte mica (aproximativ 5mm) si este plasata intr-o regiune anatomica unde poate fi ascunsa cu usurinta de lenjeria de corp. In conditii normale de cicatrizare nu exista probleme estetice particulare. prin cicatrice se introduce un instrument (canula performanta) legat la un aspirator special, iar prin miscari de du-te vino efectuate in plina grasime se produce distrugerea acesteia si "recoltarea" ei fara a atinge pielea.

Prin aceasta metoda se poate indeparta celulita din urmatoarele regiuni:

- la nivelul fetei externe a coapselor;
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.