Totul despre lipoaspiratie

Totul despre lipoaspiratie
Kudika
7 Noiembrie 2007

Celulita reprezinta o alterare mai mult sau mai putin inestetica a siluetei feminine (si uneori a celei masculine), total neagreata in epoca noastra.

- la nivelul fesei;
- la nivelul regiunii suprapubiene;
- la nivelul abdomenului, in jurul ombilicului;
- la nivelul soldului;
- este posibila aspirarea discreta chiar si la nivelul gleznei

Succesul acestei tehnici, practicata de la mijlocul anilor saptezeci, presupune o readaptare progresiva a pielii la noile contururi. Acest lucru va fi avantajat de o piele mai supla, astfel ca rezultatele cele mai bune sunt obtinute la persoane tinere cu piele tonica si elastica.

Din acest motiv cantitatea de celulita care poate fi indepartata variaza de la caz la caz.

Daca exista asociat cu celulita o atingere cutanata care se traduce printr-o piele in “coaja de portocala”, acesta metoda trebuie sa fie ori contraindicata ori utilizata cu prudenta si dupa prevenirea persoanei ca aceasta metoda nu actioneaza asupra aspectului pielii, ce reprezinta o alterare asociata excesului de grasime.

Desi are indicatii relativ largi, aceasta metoda are si limite. Ea nu permite decat aspirarea, in cel mai bun caz, a 60- 90% din masa de celulita.

Uneori liposuctia unei zone trebuie urmata de decuparea unei portiuni de piele aflata in exces, in acest caz dimensiunea cicatricei fiind proportionala cu cantitatea de piele excizata.

Ce trebuie sa stiti:

- chirurgul trebuie sa va expuna ce poate fi ameliorat si ce nu, eventualele contraindicatii ale interventiei, descrierea neplacerilor trecatoare sau definitive, complicatiilor si sa evalueze nivelul si limitele a ceea ce trebuie tratat;

- uneori satisfactia psihologica nu se suprapune cu aprecierea obiectiva a ameliorarii morfologice;

- in cazul unui tratament hormonal este recomandata intreruperea acestuia 1-2 luni inainte de interventie sau asteptarea terminarii acestui tratament;

- poate fi luata in considerare si o consultatie de dietoterapie pentru rezolvarea unei eventuale probleme de greutate;

- pentru ca rezultatul sa fie optim se recomanda stabilizarea greutatii inainte de operatie

Dupa operatie este posibila aparitia unei jene dureroase care se accentueaza la miscare. Nu este recomadata administrare de aspirina in acest caz, pentru ca poate produce tulburari ale coagularii sangvine.

Rezultatele operatiei sunt stabile, nu exista recidiva, cu conditia sa nu existe o crestere importanta in greutate in lunile sau anii ce urmeaza interventiei. Din motive de siguranta, chirurgul este obligat sa lase un strat de 1-2 cm grasime sub piele, de aceea nu este exclus sa mai persiste un oarecare grad de celulita pentru care se poate aplica un tratament suplimentar local cu ajutorul cremelor si masajelor.

Bibliografie: Chirurgia estetica in viata cotidiana, dr. Jacques Le Pasteur, ed. Nemira 2000

Un articol de Ciprian Chitu

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri