Setari Cookie-uri

Alternative nechirurgicale la lipoaspiratie

Liposuctia este cea mai populara procedura de conturare a corpului si inlaturare a grasimii nedorite, la care apleaza atat femeile cat si barbatii care doresc sa obtina un contur mai suplu. Cu toate acestea, riscurile pe care interventia le implica, costurile, perioada de refacere si durerea determina multe persoane sa renunta la acesta metoda pentru a-si imbunatati infatisarea. Pentru acestea, speranta obtinerii unei noi linii corporale o reprezinta dietele minune, pastilele de slabit, lotiunile, cremele si solutiile nechirurgicale, motiv pentru care pierderea kilogramelor in plus a devenit o adevarata afacere.

Lipodissolve

Este o alternativa foarte moderna la liposuctie si consta in injectii cu anumite medicamente si enzime in zonele cu tesut adipos nedorit. Substantele injectate lichefiaza tesutul adipos pe portiuni mici, prin distrugerea legaturilor dintre moleculele de grasime, fara a afecta tesuturile vecine. In decursul a cateva saptamani, organismul filtreaza grasimea mobilizata din depozitele adipoase prin aceste injectii seriate. In timp ce liposuctia produce edem dupa interventie, in cadrul tratamentului cu Lipodissolve pielea se strange in zona injectata, devine mai ferma, inlaturand necesitatea unui lifting. Riscurile acestei terapii sunt destul de putine si foarte rare: edeme la locul injectarii, nodului, hematoame, insa acestea sunt temporare si dispar in cateva zile. Foarte rar exista riscul de reactie alergica.

Citește și:

Mesoterapia

Este o tehnica asemanatoare celei descrise mai sus si bazeaza tot pe injectarea unui cocktail de substante care dizolva grasimea nedorita. Combinatia injectata consta intr-un amestec de cantitati mici de medicamente, vitamine, suplimente, aminoacizi si anestezice. Componenta cocktail-ului depinde de nevoile pacientului si de efectul dorit, dar si de eventuale reactii alergice pe care le poate avea pacientul la anumite medicamente. Datorita faptului ca fiecare pacient este unic tratamentul si componenta amestecului nu este la fel. Este important sa discutati cu medicul ce anume se va injecta si care ar putea sa fie eventualele efecte secundare.

Avantajele mesoterapiei constau in faptul ca este o procedura non-chirurgicala, efectul obtinut este de durata, este sigura si nu implica riscuri majore.

Un articol de Ciprian Chitu

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.