Setari Cookie-uri

Scapa de cicatrici si semne inestetice

Cicatricile precum si diverse semne inestetice pe piele ne pot afecta atat viata sociala cat si cea intima. Cicatricile sunt retractile si tractioneaza pielea din jurul lor, modificand aspectul firesc al acesteia.

Cicatricile precum si diverse semne inestetice pe piele ne pot afecta atat viata sociala cat si cea intima. Cicatricile sunt retractile si tractioneaza pielea din jurul lor, modificand aspectul firesc al acesteia.

Cicatricile pot fi mai mici sau mai mari, pigmentate sau nu, insa cele mai deranjante sunt cele mari situate mai ales in locuri vizibile (decolteu, brate, picioare, ten) si de multe ori acestea provin din traumatisme care nu au agresat doar pielea, ci si tesuturile subiacente: arsuri, ruperi de tesuturi prin agatare, muscaturi sau alte traumatisme importante.

Semnele pe piele de asemenea pot fi deranjante daca se afla in locuri vizibile, sunt mari, au forme ciudate sau sunt puternic pigmentate Acestea pot fi congenitale sau dobandite pe parcurul vietii, avand diferite cauze care le-au produs.

Inlatura cicatricile si semnele nedorite

Citește și:

Din fericire medicina a avansat suficient de mult incat sa ne puna la dispozitie o ramura care face minuni pentru aspectul nostru fizic si totodata pentru cel psihic, caci, prin infrumusetare ne creste increderea de sine dar si succesul in societate: chirurgia reparatorie. Aceasta ramaura imbina chirurgia estetica, plastica cu tehnici reconstructive inovatoare.

Astfel, pentru semnele sau cicatricile mici chirurgul estetician poate face o incizie fina cu bisturiul astfel incat sa inlature respectiva problema estetica de la nivelul pielii si apoi sa uneasca marginile taiate si sa le coasa cu fire fine astfel incat, dupa vindecare, la locul respectiv sa nu ramana urme, maxim poate o linie albicioasa foarte-foarte fina.

Pentru cicatricile si semnele mai importante de la nivelul corpului, mai ales cele care nu intereseaza doar pielea ci si structurile subiacente se face chirurgie reconstructiva in functie de tipul leziunii si tesuturile intersate. Astfel se poate face:

Citește și:

- in cazul cicatricilor rezultate de la arsuri, care sunt de culoare diferita si retractile, daca nu au afectat foarte mult in profunzime straturile subcutanate, se poate face o expansiune a tesuturilor. Mai exact se face chiar la marginea cicatricei o incizie mica si se introduce sub anestezie un balonas sub piele. La inceput volumul acestui balonas este foarte mic, urmand ca pacientul sa se prezinte regulat la medic pentru ca acesta sa ii umfle treptat balonasul. Pielea de deasupra balonasului se va adapta noilor situatii volumice, ca in cazul gravidelor sau a persoanelor care se ingrasa, cand pielea sufera un proces de expansiune. Mai apoi, cand expansiunea de tesut cutanat este suficienta, medicul va decupa practic marea si urata cicatrice si va pune peste ea pielea expansionata din imediata vecinatate. Seamana practic cu transpantul (grefa) de piele, doar ca nu se ia piele din alta zona a corpului ci se produce. In felul acesta zona respectiva va avea piele normala si semnele din urma interventiei vor fi minimale, cel mult o linie albicioasa fina, greu observabila.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.