Setari Cookie-uri

Scapa de cicatrici si semne inestetice

Cicatricile precum si diverse semne inestetice pe piele ne pot afecta atat viata sociala cat si cea intima. Cicatricile sunt retractile si tractioneaza pielea din jurul lor, modificand aspectul firesc al acesteia.

- O alta interventie care se mai poate practica este cea de reconstructie cu silicon sau proteze. Aceasta tehnica se aplica in special in cazul pierderilor importante de tesut, cand la nivelul unei cicatrici rezultate in urma unui traumatism sever s-a produs o pierdere mare de substanta: local este o gaura spre exemplu sau chiar lipseste o zona functionala, cum ar fi un deget (situatie in care se folosesc proteze identice cu restul degetelor si care se aplica fie prin adeziv, fie prin implant magnetic etc). In cazul lipsei de mateie se mai poate face implant de silicon astfel incat zona respectiva isi recapata forma si aspectul normal.

- In cazul semnelor rezultate prin evidentierea unor vase de sange, acestea pot fi cauterizate ghirurgical, inlaturand astfel definitiv semnul respectiv.

Exista si alte tehnici ghirurgicale care sunt adoptate atunci cand conditiile nu sunt optime pentru folosirea unei tehnici de mai sus, cum ar fi in cazul arsurilor recente cu pierdere mare de substanta cand se face grefarea zonei respective, fara a aplica texnica de expansiune tisulara, aceasta din ruma necesitand mult timp. Chirurgia reconstructiva de asemenea vine in ajutor celor care si-au pierdut o zona anatomica (un picior, un deget, un brat) astfel incat mai ales daca pacientul se prezinta rapid la medic cu zona functionala pierduta dupa el, i se poate reconstrui respectiva zona prin tehnici de neurologie, chirurgie vasculara si chirurgie de reconstructie.

Citește și:

Autor: Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
18 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.