Comunicat de presa

O noua analiza, publicata in Food and Chemical Toxicology (Toxicologia chimica si alimentara), confirma siguranta utilizarii aspartamului.

Studiul, “Aspartamul, indulcitorii cu un continut redus de calorii si bolile: reglementarea sigurantei utilizarii si aspectele epidemiologice”, a analizat cercetarile efectuate in ultimii 22 de ani asupra sigurantei aspartamului.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca aspartamul nu cauzeaza probleme de sanatate precum cancer, boli cardiovasculare sau nasteri premature.

Nu a existat nici o legatura intre aspartam si urmatoarele boli: • Cancer cerebral • Tumori hematopoetice (precum limfomul Hodgkin) • Cancer de san • Cancer pancreatic • Atac de cord • Boli de inima • Nasteri premature

“Aspartamul a fost testat pe o perioada de peste trei decenii, in mai mult de 200 de studii, cu acelasi rezultat: utilizarea aspartamului este sigura”, a spus Dr. Haley Curtis Stevens, Presedintele Consiliului pentru Controlul Caloriilor, o asociatie a companiilor producatoare de alimente si bauturi “light “, cu un continut scazut de calorii sau fara calorii, fara zahar sau cu un continut scazut de grasimi. “Alimentele si bauturile indulcite cu aspartam ofera alternative cu un continut redus de calorii, care ii pot ajuta pe oameni sa se bucure de alimentele si bauturile preferate, gestionandu-si in acelasi timp sanatatea.”

Foto@Shutterstock.com

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: