Setari Cookie-uri

Noul stilou injector pentru insulina, o salvare pentru pacienti

Stilourile injectoare (pen-urile) pentru administrarea dozei in trepte de jumatati de unitate asigura flexibilitate in atingerea dozelor de insulina, mai ales la pacientii tineri cu diabet zaharat.

Comunicat de presa

Despre diabet zaharat

Diabetul zaharat este o boala cronica, care se prezinta sub forma de: diabet zaharat tip 1, boala autoimuna caracterizata prin absenta producerii de insulina (hormonul care regleaza concentratiile de glucoza din sange) in pancreas si diabet zaharat tip 2, boala metabolica in care sunt implicate doua defecte biologice principale: capacitate redusa a organismului de a raspunde la insulina produsa si o productie deficitara de insulina.

stilou insulina ultima generatie

Ambele tipuri de diabet sunt caracterizate prin cresterea concentratiei de glucoza in sange (hiperglicemie). In timp, hiperglicemia necontrolata determina complicatii macrovasculare si microvasculare.

Complicatiile macrovasculare, care afecteaza vasele mari de sange, includ infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral si boala vasculara periferica. Complicatiile microvasculare afecteaza vasele mici de sange de la nivelul ochilor (retinopatie), rinichilor (nefropatie) si nervilor (neuropatie). Incidenta globala a diabetului creste cu un ritm alarmant, peste 371 de milioane de oameni din intreaga lume suferind in prezent de aceasta boala.

Citește și:

Sanofi (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat recent, in cadrul celei de-a 49-a Conferinte Anuale a Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), care a avut loc la Barcelona, ca a obtinut autorizarea pentru a introduce pe piata din UE JuniorSTAR, un nou stilou injector (pen) reutilizabil pentru administrarea insulinei in jumatati de unitate, care poate fi utilizat cu Lantus (insulina glargin), Apidra (insulina glulizina) sau Insuman (insulina umana produsa prin tehnologia ADN-ului recombinant). JuniorSTAR este un stilou injector (pen) usor de utilizat, cu greutate redusa, care elibereaza insulina in doze de 1 pana la 30 de unitati pe injectie, cu o fereastra mare pentru afisarea dozei, cu posibilitatea selectarii dozei si cu capacitatea de a reduce intr-un singur pas numarul de unitati in cazul in care a fost depasita cantitatea de insulina, fara a se scurge insulina. JuniorSTAR a fost dezvoltat si este fabricat de Haselmeier GmbH, partenerul Sanofi din Stuttgart, Germania.

Citește și:

“Oricine merita cea mai buna ingrijire pe masura ce invata sa isi controleze diabetul, pentru a avea sanse optime in viata”, a declarat Pierre Chancel, Senior Vice President, Global Diabetes, Sanofi.

“Cu JuniorSTAR ne propunem sa venim in intampinarea pacientilor cu diabet de tip 1 din intreaga lume, in special a celor mai tineri, care au nevoie de un stilou injector usor de utilizat. Acest dispozitiv vine in completarea portofoliului nostru larg de insuline, contribuind astfel la dezvoltarea de ingrijiri personalizate pentru diabet”.

Foto: Stilou pentru injectarea insulinei@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.