Setari Cookie-uri

Si tu le ai: 7 Obiceiuri zilnice care iti AFECTEAZA TIROIDA

Tiroida este o glanda care iti influenteaza fiecare celula din corp. Functiile tiroidei au efect asupra batailor inimii, asupra temperaturii corpului, fertilitatii, tensiunii arteriale, chiar si asupra cresterii si functiilor corpului. Iata deci ca functiile glandei tiroide sunt esentiale atat pentru copil, cat si pentru adult.

obiceiuri care afecetaza tiroida Obiceiuri care afecteaza tiroida: consumul de alcool

Alcoolul este un dusman pentru multe organe, precum creierul, ficatul, inima, rinichii, tiroida etc. Alcoolul poate distruge neuroni din creier, poate produce asa-numita “inima de bou”, conduce la steatoza hepatica pana la hepatita alcoolica, afecteaza rinichii, dar si glanda tiroida.

Este indicat sa consumati alcool ocazional, saptamanal sau chiar mai rar, cand este indicat sa alegeti bauturile alcoolice naturale.

Obiceiuri care afecteaza tiroida: somnul inadecvat

Tiroida se numara printre organele care au nevoie de somn pentru a se reface. Toroida are nevoie de somnul de noapte, mai exact acel somn care incepe odata cu innoptarea si se termina odata cu rasaritul soarelui. Daca aveti un program de munca incarcat, este indicat sa dormiti intre orele 22:00-06:00.

Citește și:

Se recomanda o atentie deosebita in privinta sanatatii pentru persoanele care lucreaza noaptea.

Alti factori care afecteaza TIROIDA

Sarcina si tiroida

Sarcina poate agrava simptomele tiroidei, frunctiile acestei glande trebuie atent supravegheate la femeia gravida. Uneori prezenta bolii se observa chiar in sarcina, cand simptomele sunt evidente. Complicatiile tiroidei trebuie evitate.

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.