Setari Cookie-uri

Si tu le ai: 7 Obiceiuri zilnice care iti AFECTEAZA TIROIDA

Tiroida este o glanda care iti influenteaza fiecare celula din corp. Functiile tiroidei au efect asupra batailor inimii, asupra temperaturii corpului, fertilitatii, tensiunii arteriale, chiar si asupra cresterii si functiilor corpului. Iata deci ca functiile glandei tiroide sunt esentiale atat pentru copil, cat si pentru adult.

Obiceiuri care afecteaza tiroida: lipsa exercitiilor fizice si viata sedentara

Obisnuiesti sa petreci peste 5 ore din zi stand pe scaun? Nu ai inca un program de sport la sala sau acasa? Ai o viata sedentara? Ei bine, trebuie sa stii ca exercitiile fizice ajuta glanda tiroida sa isi exercite functiile.

Mai mult decat atat, surplusul de kilograme afecteaza tiroida. O viata activa si un program de miscare ajuta in mentinerea greutatii normale – un plus pentru sanatatea tiroidei.

tiroidita cauze

Obiceiuri care afecteaza tiroida: consumul de cafea

Cafeina accelereaza metabolismul, intervenind deci pentru functiile de reglare a tiroidei. Cele mai evidente influenete ale cafelei sunt resimtite de persoanele care sufera de hipotiroidie.

Obiceiuri care afecteaza tiroida: dieta bogata in dulciuri si grasimi

O dieta saraca in alimente crude, dar bogata in carne din comert (plina de hormoni si antibiotice – alegeti producatorii ecologici), grasimi ( sosuri, foietaje, alimente prajite), dar si DULCIURI rafinate si fainoase din faina alba – o astfel de alimentatie “biciueste” glanda tiroida.

Citește și:

Este recomandat ca aproximativ 50% din alimentatia zilnica sa fie reprezentata de fructe si legume proaspete.

Cititi mai multe informatii in articolele: Alimente-MEDICAMENT pentru TIROIDA

Obiceiuri care afecteaza tiroida: stresul exagerat si sentimentele negative

Emotiile negative au impact puternic asupra glandei tiroide. Aici includem depresia, anxietatea, stresul exagerat, nervozitatea si alte tulburari. Este indicat sa cereti ajutorul unui specialist daca va confruntati cu sentimente negative de mult timp.

Foto: bolile tiroidei - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.