Setari Cookie-uri

Dulcele... dusman al vietii

Imbunatatirea stilului de viata reprezinta un pas important catre preventia unei boli cronice chinuitoare diabetul zaharat tip 2. Cu aproape 1 milion de bolnavi in Romania si 230 de milioane pe plan mondial, diabetul zaharat de tip 2 este consecinta alimentatiei incorecte, hipercalorice, abundente in grasimi si glucide rafinate, a obezitatii si sedentarismului, a fumatului si consumului excesiv de alcool.

Cerealele integrale reprezinta o piesa de baza a alimentatiei ce previne diabetul zaharat tip 2. Cel putin jumatate din cerealele consumate trebuie sa fie integrale.

Mai multa activitate fizica

Medicii recomanda zilnic cel putin 30 de minute de activitate fizica moderata, insa chair si mersul pe jos 2 kilometri este benefic. Exercitiul fizic ajuta la pierderea greutatii, contribuie la sanatatea inimii, previne sindromul metabolic si implicit dibetul zaharat tip 2. Chiar daca este insotita de pierderea greutatii sau nu, activitatea fizica ajuta la mentinerea glicemiei la un nivel optim si creste sensibilitatea la insulina.

Vizionare placuta


Kudika
30 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.