Setari Cookie-uri

Pilozitatea in exces sau hirsutismul - FH

Pilozitatea in exces sau hirsutismul se manisfeta la femei cel mai adesea in cazul unor tulburari hormonale ce afecteaza echilibrul testosteronului si al hormonilor sexuali feminini. Boala in care se manifesta cel mai frecvent hirsutismul este cea a ovarelor polichistice (sindromul ovarelor polichistice sau unele chisturi ovariene) insa pilozitatea excesiva mai poate sa apara si in cazul unor tulburari ale glandei tiroide de exemplu. Ideea este ca in cele mai multe cazuri hirsutismul este efectul unei afectiuni endocrinologice, mai rar avand alti factori (genetici spre exempu).

Pilozitatea in exces sau hirsutismul se manisfeta la femei cel mai adesea in cazul unor tulburari hormonale ce afecteaza echilibrul testosteronului si al hormonilor sexuali feminini. Boala in care se manifesta cel mai frecvent hirsutismul este cea a ovarelor polichistice (sindromul ovarelor polichistice sau unele chisturi ovariene) insa pilozitatea excesiva mai poate sa apara si in cazul unor tulburari ale glandei tiroide de exemplu. Ideea este ca in cele mai multe cazuri hirsutismul este efectul unei afectiuni endocrinologice, mai rar avand alti factori (genetici spre exempu sau administrarea de anticoncetionale)

Mai trebuie sa stiti ca in mod normal intregul corp este acoperit cu par, indiferent de sex, mai putin in zona buzelor, palmelor si talpilor picioarelor. Insa exista diferente intre tipurile de par, cel care acopera corpul in marea sa majoritate fiind foarte scurt, subtire si foarte fin, ca un pufulet ce protezeaza pielea si ii potenteaza foarte mult simturile. Insa mai exista si parul cu fir gros, mai intens pigmentat si mai lung care creste la nivelul sclapului, zonei inghinale, unepri pe brate, piept, spate si picioare (mai ales la barbati). Parul din al doilea tip descris poate sa fie mai evident si la nivelul gatului, adesea aparand ca un smoc pe partea anterioara a gatului, ma nivelul "mustatii" mai ales pentru femeile brunete, in jurul areolei mamare, in zona perciunilor, aceste zone devenind deosebit de inestetice.

Citește și:

Pentru tratarea hirsutismului este indicat sa cautati intai cauza care a dus la pilozitatea in exces, adesea tratarea cauzei ducand la eliminarea de la sine a problemei secundare reprezentate de pilozitatea in exces. Uneori trebuie insa tratata separat si aceasta pilozitate, in functie de diagnostic si de raspunsul la tratament al pacientei.

Pe Forumul Healthy am gasit mai multe femei care se confrunta cu aceasta problema, unele dintre ele invingand hirsutismul prin diverse tratamente pe care ni le marturisesc si noua. Cea care deschide acest topic este Sorinasbera care intreaba: "Stie cineva ce tratament pot urma pt a scapa de pilozitatile in exces din zona perciunilor? Va rog dati-mi un sfat.multumesc! "

Dusa ofera un sfat demn de luat in considerare: "Pilozitatea excesiva poate fi manifestarea unui dezechilibru hormonal serios. Incearca sa-ti rezolvi mai intai problema de sanatate, si apoi problema estetica se va rezolva de la sine."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.