Setari Cookie-uri

Pilozitatea in exces sau hirsutismul - FH

Pilozitatea in exces sau hirsutismul se manisfeta la femei cel mai adesea in cazul unor tulburari hormonale ce afecteaza echilibrul testosteronului si al hormonilor sexuali feminini. Boala in care se manifesta cel mai frecvent hirsutismul este cea a ovarelor polichistice (sindromul ovarelor polichistice sau unele chisturi ovariene) insa pilozitatea excesiva mai poate sa apara si in cazul unor tulburari ale glandei tiroide de exemplu. Ideea este ca in cele mai multe cazuri hirsutismul este efectul unei afectiuni endocrinologice, mai rar avand alti factori (genetici spre exempu).

Shana ne povesteste o experienta trista: "Buna tuturor! Si eu am aceasi problema. Am facut o ecografie si ginecologul mi-a zis ca am ovare polichistice si ca va incerca sa imi dea un tratament ca sa eliminam chisturile. Am luat duphaston si anticonceptionale jasmine. Din acel moment viata mea a devenit insuportabila - inca nu am iesit complet din depresie - eram o fata foarte frumoasa care nu a depasit 48 kg niciodata la 1.60m, aratam bestial. Dupa ce am inceput sa fac tratamentul cu anticonceptionale intr-o luna am ajuns la 87 kg. O prietena a spus ca de vina erau anticonceptionalele pe care le luam ca imi spusese ca normal nu iti poate da anticonceptionale fara sa iti faca analize de sange. Am tinut toate dietele, am facut sport pana picam jos dar fara rezultat. Nu am slabit deloc, ba chiar am tot urcat. Pilozitatea era excesiva peste tot - aratam groaznic - am facut toate analizele hormonale si mi-a iesit ca testosteronul avea o valoare de 4 ori mai mare ca si maximum. Doctorita endocrinolog mi-a zis ca nu are ce sa imi faca pana nu slabesc macar 20 kg si mi-a dat un regim alimentar care era oricum mai putin strict decat cum traiam si mancam eu pana atunci. Ginecologul a zis ca nu are ce sa imi faca si mi-a sugerat sa consult specialisti de prin restul europei. Se fac 5 ani de cand nu am mai avut ciclu si de la inceputul anului m-am mutat in Belgia
Aici am inceput dupa 5 zile de la sosire sa am ceva ce seamana cu ciclul dar in cantitate mai mica si culoarea e rozalie. Nu stiu daca e ciclu sau nu dar am vazut ca am dat jos 5 kg din ianuarie pana acum. Ma gandesc ca clima e de vina dar nu stiu ce sa fac cu parul... poate stiti vreun tratament care sa rezolve ambele probleme! Va roga sa ma ajutati ca sa pot sa sper la un bebe... multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde."

Citește și:

Dupa cum observati, o problema aparent nu foarte grava privind pilozitatea excesiva poate ascunde boli mult mai grave care in timp ies la iveala. Nu lasati nimic din ceea ce observati anormal la sanatatea voastra sa treaca fara a consulta medicul si a stabili cauza. Urmarile in timp pot fi foarte grave, costandu-va pentru vindecare atat bani, cat si depresie si mult timp din viata voastra. Va asteptam cu sigestii si sfaturi pe aceasta tema pe Forumul Healthy sau mai jos, in rubrica de comentarii.

Vizionare placuta


Kudika
15 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.