Setari Cookie-uri

Trucuri pentru a eficientiza o cura de slabire

Atunci cand vrem sa urmam o cura de slabire intalnim tot felul de obstacole greu de trecut: foamea, pofta, imposibilitatea de a urma un program, indulgenta fata de unele reguli stricte ale dietelor, sedentarismul etc.

Atunci cand vrem sa urmam o cura de slabire intalnim tot felul de obstacole greu de trecut: foamea, pofta, imposibilitatea de a urma un program, indulgenta fata de unele reguli stricte ale dietelor, sedentarismul etc.

Trucuri pentru a eficientiza o cura de slabire

1. Alegerea curei de slabire

In primul rand ca sa poti vedea rezultate in urma unei cure de slabire trebuie intai sa intelegi ce inseamna ca o cura de slabire sa fie eficienta. Nici sa nu te gandesti la slabirea in cateva luni a unui surplus mare de kilograme, nu uita ca este bine sa slabesti aproximativ 1 kg pe luna, maxim 1.5 sau 2 kg (in functie de inaltime, cei sau cele inalte pot slabi pana la maxim 2 kg pe luna). Asadar, cura ta de slabire trebuie sa fie una echilibrata, care sa contina cate un pic din toate: glucide (din fructe), proteine (din carne si oua), lipide (din peste si ulei de masline sau carne slaba, contine si ea grasimi), minerale si vitamine (din fructe si legume). In fiecare zi trebuie sa aveti 3 mese principale si intre ele gustari ce constau in salate mici sau cateva fructe. Dimineata se recomanda sa mancati cereale cu lapte, nu mai mult de un castron, la pranz o masa lichida (supa sau ciorba) si carne (sau oua) cu garnitura de legume, la amiaza un fruct sau cateva legume si seara ceva usor, branzeturi, supa. Nu apelati la dietele care necesita infometare, iar daca doriti sa incercati o dieta disociata, alegeti una disociata pe mese, nu pe zile. Evitati carnea de porc, preparatele prajite, fast-food, combinarea de alimente grase cu dulce sau proteine in aceeasi masa (frisca, creme, prajituri, inghetata, carne de porc, cartofi prajiti etc), fast-food, snacksuri, mezeluri, carnati sau carne tocata, mici etc. Si nu in ultimul rand, inarmati-va cu rabdare.

Citește și:

2. Inainte de a incepe o cura de slabire

Inainte sa incepeti o cura de slabire organismul ar trebui pregtit putin pentru a-i facilita mobilizarea grasimilor din depozitele adipoase si consumul acestora prin transformarea in energie. Asadar se recomanda sa urmati o cura de detoxifiere.

3. Obligatoriu inainte de micul dejun

Pentru o usoara detoxifiere, purgatie si totodata pentru a “spala” tubul digestiv la inceputul zilei se recomanda ca la trezire, dimineata, sa beti o cana mare cu apa plata in care ati stors jumatate de lamaie (lamaia nu este obligatorie si este chiar contraindicata celor care sufera de boli acide ale tubului digestiv, acestia din urma trebuie sa bea doar apa plata). Nu mancati mai devreme de o jumtate de ora dupa ce ati baut cana respectiva. Daca veti simti nevoia sa mergeti la toaleta, nu va speriati, poate fi unul din efectele firesti ale consumului de apa pe stomacul gol, aceasta avand rolul de a detoxifia intestinele.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.