Setari Cookie-uri

Cura de detoxifiere inainte de vara

1.91 (Ratingul specialistilor)

Pro

Intens detoxifianta
Energizanta
Previne constipatia
Combate astenia

Contra

Sezoniera
Greu de urmat
Boli cardiovasculare
Detoxifiere
Diabet
Sanatoasa
Slabire pe termen lung
Slabire termen scurt
Usor de urmat

Voteaza si tu aceasta dieta

4.33 din 3 voturi

Cura de detoxifiere inainte de vara trebuie sa fie una pregatitoare pentru acest anotimp, sa asigure refacerea sistemelor energetice ale organismului si sa fie vitalizanta. Vara consumul zilnic de energie al organismului nostru creste datorita stresului produs de cladura ce activeaza numeroase procese de adaptare ale organismului nostru, incepnad de la intensificarea activitatii glandelor din piele care elimina apa, saruri si toxine sub forma de transpiratie si culminand cu modificari ale tensiunii arteriale, ritmului cardiac, de digestie, de somn etc. Daca aveti si o munca ce implica fie activitatea in aer liber, fie in aer conditionat si va supune sa suportati des trecerea de la rece la cald si invers, organismul este suprasolicitat si consumul sau energetic creste, iar daca nu primeste nutrientii necesari din alimentatie sanatatea este periclitata, chiar cu scaderea imunitatii, astfel ca multe persoane reusesc sa raceasca... vara.

In a treia zi

A treia zi veti avea primele doua mese de legume si ultima de fructe.

Ziua a patra

Aceasta zi decurge la fel ca in ziua trei.

In urmatoarele zile se vor introduce treptat mancarurile gatite din vegetale, in ziua cinci un singur fel la masa de pranz, in ziua sase puteti manca la toate cele trei mese preparate din vegetale gatite. In ziua 7 se introduc si produsele animale, incpand cu lactate slabe, ca din ziua 10 sa se introduca ouale si din ziua 11 se introduce carnea de pui sau peste fiarta sau preparata la gratar. Incet-incet se revine la un regim sanatos (nu cel dinainte, haotic si cu mancaruri grele, de la fast-food sau grase ori pline de dulciuri nocive ca prajituri cu crema, frisca etc).

Se va mentine o hidratare constanta la 2l de lichide pe zi. Sunt persoane carora li se pare mult, dar va recomandam sa cumparati sucul natural sau ceaiul care va place cel mai mult la sticle de 2l si de dimineata pana seara trebuie sa consumati o sticla. Nu va fi greu.

Citește și:

Cura de detoxifiere va ajuta organismul sa elimine o parte din toxine. Este posibil ca aceasta mobilizare a toxinelor sa inceapa brusc si ele sa aiba intr-un timp scurt o concentratie mare in sange si tesuturi ceea ce va va face sa va simtiti rau, sa aveti dureri de cap, tremor, stare de lesin, sa simtiti palpitatii, scaderea capacitatii de concentrare si memorare, a fortei etc. De aceea se recomanda ca iceperea acestei cure sa se faca in prima zi de week-end cand aveti posibilitatea de a sta acasa si in primele doua zile trebuie sa va odihniti.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.