Setari Cookie-uri

Detoxifiere si silueta cu doua plante minune

Mesele haotice fac parte din fiecare zi a noastra in care incercam sa le strecuram printre programul de lucru si treburile casnice. Mancarea la restaurant sau fast-food ni se pare atat de gustoasa incat aproape nu ne putem abtine si le consumam chiar zilnic in locul salatelor de legume sau fructe cu care, desi sunt la fel de gustoase, pur si implu nu suntem obisnuiti.

Cura de detoxifiere si slabire cu soc si patrunjel

In aceasta cura nu veti renunta la toate alimente, nefiind o cura exclusiva, ci doar la cele ce contin toxine: condimentele, carnea de porc, de oaie, alimentele ce contin grasimi complexe, cum ar fi frisca, cremele de prajituri, mancarurile prajite, fumatul si alcoolul trebuie macar reduse, daca nu puteti renunta total la ele, faceti un efort macar pe parcursul curei de detoxifiere.

In fiecare zi trebuie sa consumati o salata de patrunjel preparata astfel: se ia o legatura de patrunjel cu tot cu radacini si se toaca dupa preferinte intr-un castronas. Peste patrunjelul maruntit de pune dupa gust ulei de masline, zeama de la o lamaie, cativa catei de usturoi, seminte de dovleac si de susan. Se amesteca bine si se consuma la masa de pranz in fiecare zi, timp de 1-2 saptamani, avand un efect revigorant asupra organismului si fiind un bun tonic hepatic. Se va consuma de asemenea un pahar de suc de patrunjel care se obtine dintr-o legatura de patrunjel cu tot cu radacini pregatita la robot sau maruntita cu cutitul si amestecata cu apa fierbinte astfel incat sa se obtina un suc mai gros. Acest suc il puteti turna peste mancaruri, garnituri daca nu va place sa il beti.

Citește și:

Socul are actiune diuretica, laxativa, creste metabolismul celular si intensifica arderile grasimilor. Astfel are efecte atat in detoxifiere cat si in eliminarea celulitei si a surplusului de kilograme. Cura cu soc se tine 30 de zile astfel: in prima zi se va lua la ora 18 o lingurita diluata de tinctura de soc (cantitati egale, atentie, nu se va lua tinctura nediluata, rpoduce puternice reactii intertinale), dupa care nu se mai mananca. A doua zi se va lua la acceasi ora doua lingurite de tinctura de soc diluate, dupa aceea nu se mai mananca si tot asa pana in ziua a saptea, cand se vor administra sapte lingurite de tinctura de soc odata (diluate si de aceasta data). In urmatoarele 30 de zile se mentine doza din ziua a saptea.

Inainte de a urma orice cura de detoxifiere se recomanda cererea sfatului medicului de familie, aceste cure neputand fi tinute de persoane cu disfunctii hormonale, boli infectioase intestinale etc.

Citește și:

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.