Atunci cand dorim sa eliminam surplusul de kilograme trebuie sa intelegem ca sunt importante mai multe aspecte atat fizice cat si alimentare. Spre exemplu trebuie sa ne reglam numarul de mese (4/zi din care masa de dupa-amiaza foarte mica, din fructe, legume sau un iaurt), sa fim atenti la succesiunea alimentelor in cadrul unei mese, la numarul de calorii dar si la indicele glicemic.

Dieta cu PERE: topeste GRASIMILE si alunga bolile

Mai putin cunoscut atunci cand vorbim despre alimente este indicele lor glicemic. Majoritatea oamenilor se ghideaza dupa numarul de calorii alimentare, cand de fapt este important indicele glicemic al lor si veti vedea imediat de ce. Sa lamurim ce este indicele glicemic. Atunci cand mancam un aliment care contine zaharuri, nu este important cate contine ci cat absorbin noi la nivel intestinal. Mai exact, ce glicemie determina acel aliment si cat de repede produce cresterea acesteia, pentru ca glucoza din sange determina la randul sau o secretie mai mare de insulina de catre pancreas, iar cresterea secretiei de insulina duce la ingrasare. Asadar, doua alimente care contin sa zicem acelasi numar de calorii prezinta un indice glicemic diferit, astfel ca unul poate predispune mai mult la ingrasare decat celalalt.

Dieta indicelui glicemic a fost realizata de catre doctorul David Jenkins, specialist in nutritie la Universitatea din Toronto. El a observat ca anumite glucide produc o cresterea a glicemiei diferita de alte glucide. In ceea ce priveste dieta indicelui glicemic, aceasta permite consumul alimentelor ce contin carbohidrati cu indice glicemic sub 50 si ocazional, de doua-trei ori pe luna, alimente cu indice glicemic mai mare. Este foarte important sa cunoasteti a doua regula deosebit de importanta a acestei diete: niciodata sa nu asociati alimente ce contin carbohidrati cu alimente ce contin lipide, mai ales saturate! Mai exact, nu combinati dulcele cu grasimile, ca de exemplu: inghetata, friptura de porc cu cartofi si o bere, margarina sau unt cu dulceata sau miere etc.

Reglarea greutatii atunci cand urmati dieta indicelui glicemic parcurge doua etape:
- Prima etapa este cea de acomodare si revenire a pancreasului la functii normale privind secretia de insulina. Astfel, consumand glucide cu indice glicemic mic, pancreasul incet-incet va micsora secretia de inslina. Aveti grija caci in primele zile s-ar putea sa simtiti ameteli si senzatie de oboseala, tremur periferic, transpiratii reci, aceste simptome fiind date de scaderea glicemiei produsa de aportul scazut de glucoza si secretia mare de insulina. Aceasta perioada va fi trecuta repede, insa intreaga etapa de acomodare dureaza aproximativ 3 luni si este posibil ca in aceasta perioada sa nu sesizati o eliminare spectaculoasa a kilogramelor.

Dieta cu CAPSUNE - 7 Kg in 2 SAPTAMANI
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: