Setari Cookie-uri

Alimente fierbinti care tin racoare

In plina vara, cu zile toride, cautam solutii si surse de racoare o fuga la mare sau la strand, o iesire la munte sau un suc rece la terasa, sub umbrela, feriti de razele soarelui.

In plina vara, cu zile toride, cautam solutii si surse de racoare – o fuga la mare sau la strand, o iesire la munte sau un suc rece la terasa, sub umbrela, feriti de razele soarelui.
In lunile de vara avem tendinta sa ne schimbam si meniurile, lasand deoparte supele si sosurile atat de delicioase In anotimpul rece, preferand mancaruri ceva mai usoare.

Este normal si benefic pentru organism sa consumam mai multe lichide, fructe si legume proaspete pe timpul verii. Pe masura ce temperatura creste, organismul transpira mai mult, pierzand mai multe lichide si minerale precum sodiu, potasiu si magneziu. Aceasta este principala cauza a aparitiei starii de oboseala si apatie, frecvent Intalnita In zilele caniculare.

„Numai consumand lichidele potrivite si cat mai multe fructe si legume proaspete putem lupta cu adevarat Impotriva caldurii”, spune Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education In cadrul Herbalife Ltd. si membru In Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA).

Citește și:

„Nu numai ca aceste alimente Inlocuiesc lichidele si mineralele care se pierd odata cu procesul de transpiratie, dar fructele si legumele contin oxidanti care ne protejeaza organismul de potentialele efecte negative ale expunerii la soare”, adauga Dr. Gratton.

Exista anumite alimente care ajuta organismul sa mentina o temperatura normala chiar si In zile excesiv de calde.

• Pepene galben. Vara, nimic nu e mai bun decat un pepene. Acesta constituie o sursa importana de potasiu, dar un pepene galben are de aproape trei ori mai mult potasiu decat un pepene verde. Iar pepenele galben are acea nuanta de portocaliu de la continutul de beta caroten, care este si un puternic antioxidant.

• Fructe de padure. Soare puternic? Dulci, racoroase, fructele de padure au anumiti compusi similari cu aspirina, care reduc inflamatiile si pot ajuta astfel la regenerarea celulelor pielii arse de soare. De asemenea, fructele de padure reprezinta o sursa bogata In antioxidantul vitamina C.

Citește și:

• Spanac. Frunzele de spanac contin multa apa si sunt o sursa extraordinara de magneziu. Mai mult, culoarea verde a spanacului este determinata de continutul de luteina, un antioxidant care protejeaza pielea si ochii de expunerea la soare.

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.